search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 13:32
MENU CLOSE

Μεσολόγγι: Ασυνείδητοι πυροβόλησαν και σκότωσαν σπάνια πτηνά σε προστατευόμενο πάρκο (Photos/Video)

29.01.2023 15:42
flamingko

Το πιο άγριο θηρίο είναι ο άνθρωπος. Ακόμη μία απόδειξη εμφανίστηκε στο προστατευόμενο πάρκο στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, μετά από ενημέρωση για παράνομο κυνήγι στην περιοχή, όπου ασυνείδητοι κυνηγοί πυροβόλησαν και σκότωσαν προστατευόμενα σπάνια είδη.

Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) που με λύπη της ενημερώθηκε για περιστατικό παράνομης θήρας σε ένα από τα αλοπήγια της Αλυκής Άσπρης στην περιοχή της Φοινικιάς, πριν από λίγες μέρες.

Το περιστατικό κατέγραψαν οι κύριοι Λάμπρος Χαρέλος (πρώην εξωτερικός συνεργάτης εποπτείας-φύλαξης της Μονάδας Διαχείρισης) και Κωνσταντίνος Ξηρός κατά την επίσκεψή τους για παρατήρηση και φωτογράφηση ειδών ορνιθοπανίδας και ειδοποίησαν άμεσα το Δασαρχείο Μεσολογγίου.

Σύμφωνα με το agriniopress.gr, εντόπισαν ένα νεκρό μαχητή (Philomachus pugnax) και ένα νεκρό φοινικόπτερο (Phoenicopterus ruber), ενώ περισυνέλλεξαν ένα νεαρό φοινικόπτερο με σοβαρά τραύματα στο σώμα και στη φτερούγα, το οποίο αναρρώνει στο Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι στην Αλυκή της Άσπρης απαγορεύεται το κυνήγι βάση της Δ ́ Κυνηγετικής διάταξης καθώς βρίσκεται εντός περιοχής Natura 2000 με κωδικούς Ειδική Ζώνη Διατήρησης GR2310001 & Ζώνη Ειδικής Προστασίας GR2310015 ενώ η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ως Ζώνη Προστασίας του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού Περιφερειακή Περιοχή 5.

Διαβάστε επίσης:

Όταν οι λύκοι υποδέχονται το χιόνι – Δείτε βίντεο του Αρκτούρου

Παγόβουνο 15 φορές μεγαλύτερο από το Παρίσι αποκολλήθηκε στην Ανταρκτική (Video)

Ποια αγαπημένα μας μανιτάρια είναι «δολοφόνοι» – Σκοτώνουν σκουλήκια και τα τρώνε

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 13:27