search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 19:44
MENU CLOSE

Αγρότες- Θεσσαλία: Προειδοποιούν με μπλόκο στην εθνική οδό – Αντιμπλόκο από την αστυνομία – Ένταση και χημικά (Photos)

30.01.2023 16:24
agrotes thessalia- astynomia- new
Photo: ertnews

Τις μηχανές των τρακτέρ τους «ζεσταίνουν» οι αγρότες της Θεσσαλίας και ιδιαιτέρως της Καρδίτσας για κινητοποιήσεις με αποκλεισμούς της Εθνικής οδού στον κόμβο Ε-65, ο οποίος, όμως, παραμένει αποκλεισμένος, όχι από τρακτέρ αλλά από αστυνομικές δυνάμεις.

Photo: ertnews

Λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι έφτασαν τα πρώτα τρακτέρ στον κυκλικό κόμβο της Ε-65, όπως είχε προαναγγείλει ο Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας, ενώ οι αγρότες κατήγγειλαν την κυβέρνηση ότι έκλεισε, και όχι οι ίδιοι, τους δρόμους.

Photo: ertnews

Οι αγρότες που βρίσκονται στον κυκλικό κόμβο του Ε-65, κατάφεραν να ανέβουν πεζοί σε αυτόν, ενώ αποφάσισαν να βρίσκονται εκεί κάθε μέρα από τις 12 το μεσημέρι ως τις 4 το απόγευμα. Παρέταξαν τα τρακτέρ στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας του δρόμου Καρδίτσας – Λάρισας ,όπως και στον παλιό δρόμο Καρδίτσας- Αθηνών, ενώ η Ε- 65 παραμένει κλειστή από την αστυνομία. Η τροχαία θα αποφασίσει αν θα δοθεί ή όχι η κυκλοφορία στο άλλο ρεύμα .

Ένταση επικράτησε μεταξύ αγροτών και αστυνομικών, όταν αγρότες προσπάθησαν να μετακινήσουν αστυνομικό όχημα, για να προσπαθήσουν να ανέβουν στην Ε-65, ενώ έγινε και χρήση χημικών.

Photo: ertnews

«Από την κυβέρνηση εξαρτάται αν θα κλείσουν οι δρόμοι και όχι από εμάς», υπογράμμισε ο κ Τζέλλας, τονίζοντας είπε ότι πρόκειται για έναν αγώνα επιβίωσης για τους ίδιους.

«Καλούμε όλους τους αγρότες να βγουν στον δρόμο, γιατί τα αιτήματα δεν αφορούν μόνο τους Καρδιτσιώτες, αλλά τους αγρότες σε όλη την Ελλάδα, από τον Έβρο έως την Κρήτη».

Oι αγρότες της Καρδίτσας συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στην πλατεία του Παλαμά και από κει ξεκίνησαν να κλιμακώνουν την κινητοποίησή τους, προκειμένου να εισακουστούν τα αιτήματά τους.

Photo: ertnews

Μεταξύ άλλων, ζητούν την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος στο βαμβάκι ως 1 ευρώ το κιλό, καθώς «με τις τιμές στα 65 λεπτά οι βαμβακοπαραγωγοί δεν μπορούν να καλύψουν ούτε το κόστος της καλλιέργειας», όπως υποστηρίζουν. Παράλληλα, διεκδικούν αφορολόγητο πετρέλαιο, γενναία επιδότηση στα αγροεφόδια, πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα στα 0.07 λεπτά/kwh, να δοθεί άμεσα η επιδότηση στις ζωοτροφές και στους κτηνοτρόφους που το αγροτικό εισόδημα είναι μεγαλύτερο από το κτηνοτροφικό. Επίσης διεκδικούν κατώτερες εγγυημένες τιμές με βάση το κόστος παραγωγής και ένα εισόδημα επιβίωσης, 100% αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ και για όλες τις αιτίες καθώς και έργα υποδομής και άρδευσης.

Διαβάστε επίσης:

Καλλιάνος για Αττική: Θα δούμε χιόνια στις βάρκες που κοσμούν τις ταβέρνες της Πεντέλης – Ποιες περιοχές θα «ντυθούν» στα λευκά

Χανιά: Πατέρας και γιος οι καταζητούμενοι για τη δολοφονία του 53χρονου

Δίκη για το Μάτι: Tο γαμήλιο ταξίδι που έγινε εφιάλτης – «Έπεσε μέσα στη φωτιά – Η τελευταία του λέξη ήταν “γιατί;”»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 19:41