search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 19:35
MENU CLOSE

Συντριβή F-4 Phantom: Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια – Αγνοούνται οι χειριστές

30.01.2023 12:19
phantom

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τους 2 χειριστές που επέβαιναν στο F4 Phantom της πολεμικής αεροπορίας που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ανδραβίδας.

Tα συντρίμμια του αεροσκάφους εντοπίστηκαν 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας

Photo: εφημερίδα «Πρώτη»
Photo: εφημερίδα «Πρώτη»

Σύμφωνα με το γενικό επιτελείο αεροπορίας, στην περιοχή έχουν σπεύσει 2 Ε/Π ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, 1 Ε/Π S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και πλωτά μέσα του ΛΣ, ενώ σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκεται και 1 C-130.

Τεχνική βλάβη εκτιμά ο αντιπτέραρχος Γεωργούσης

Από την πλευρά του, ο αντιπτέραρχος ε.α. Βασίλης Γεωργούσης, εκτίμησε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι το μαχητικό αεροσκάφος αντιμετώπισε τεχνική βλάβη. Εφόσον επιβεβαιώνονται οι πρώτες πληροφορίες ότι οι δυο ιπτάμενοι είχαν ενημερώσει ότι θα εγκαταλείψουν το αεροσκάφος, αυτό σημαίνει, όπως τονίζει, ότι υπήρχε τεχνική βλάβη, η οποία δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί.

«Υποθέτω λόγω του σημείου πως ήταν σε καθοδο προς το αεροδρόμιο, λόγω του τεχνικού προβλήματος, επιδεινώθηκε η κατάσταση, και σε ασφαλές ύψος το εγκατέλειψαν» είπε.

«Μπορεί να είναι βλάβη κινητήρα, βλάβη πηδαλίων ή στα υδραυλικά συστήματα» πρόσθεσε, τονίζοντας πως «όταν δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η βλάβη είναι υποχρεωμένοι οι πιλότοι να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος για να σωθούν οι ίδιοι, το αεροσκάφος είναι καταδικασμένο».

Ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη γρήγορα διάσωση των δύο ιπτάμενων.

Διαβάστε επίσης:

Έπεσε μαχητικό F-4 Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας ανοιχτά της Ανδραβίδας (video)

Μενίδι: Πυροβολισμοί σε ψιλικατζίδικο – Τρεις συλλήψεις

Λάρισα: 33χρονη κατήγγειλε τον σύζυγό της ότι την βίασε δύο φορές και την κλείδωσε έξω από το σπίτι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 19:35