ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 13:31
MENU CLOSE

Έφη Αχτσιόγλου: Η βούληση του ισχυρού δεν είναι πάνω απ’ το Σύνταγμα

31.01.2023 23:19

«Η βούληση του ισχυρού δεν είναι πάνω από το Σύνταγμα», υποστήριξε σε τηλεοπτικές της δηλώσεις η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου και πρόσθεσε: «Όταν έχουμε ένα οργανωμένο δίκτυο, υπό την αρμοδιότητα του κ. Μητσοτάκη, το οποίο κάνει μαζικές παρακολουθήσεις πολιτικών, υπουργών και της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, αυτό συνιστά θεσμική εκτροπή. Tην ίδια ώρα, η στάση της κυβέρνησης είναι να συγκαλύπτει διαρκώς αυτή την εκτροπή».

Απαντώντας στην ανακοίνωσή του κυβερνητικού εκπροσώπου ανέφερε: «έχει έναν παραληρηματικό χαρακτήρα και δείχνει πανικό. Αν το θέμα δεν ήταν τόσο σοβαρό θα ήταν σχεδόν κωμική, γιατί επικαλείται την τήρηση του κοινοβουλευτισμού η παράταξη που όλη αυτή την περίοδο έκανε τα πάντα για την συγκάλυψη του σκανδάλου, υποβαθμίζοντας το Κοινοβούλιο».

Η κ. Αχτσιόγλου επανέλαβε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών: «πραγματικό πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος στο κόστος παραγωγής συν 5% κέρδος και τίποτα άλλο, μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, κατώτατο μισθό στα 880 ευρώ, τριετίες για να μπορούν να αυξηθούν οι μισθοί σε όλα τα επίπεδα, αύξηση των μισθών στο δημόσιο 10% την πρώτη χρονιά και τιμαριθμική αναπροσαρμογή τα επόμενα χρόνια, ενιαίο αφορολόγητο στις 10.000 ευρώ».

Τέλος υποστήριξε ότι «έχουν σωρευθεί περίπου 2,5 δισ. υπερκέρδη στις εταιρείες πετρελαίων και 3,2 δισ. υπερκέρδη στις εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας. Πρόκειται για μία προφανή κατάσταση αισχροκέρδειας στην αγορά ενέργειας».

Διαβάστε επίσης:

Ειδικό Δικαστήριο – Παπαγγελόπουλος: Eίναι πολύ μεγάλο σκάνδαλο η υπόθεση Novartis, αλλά δεν πίστευα ότι θα έχει αποτέλεσμα

Στο Μάτι την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον Νίκο Αναστασιάδη

Πρώτη αποχή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από ψηφοφορίες σε κύρωση διεθνούς σύμβασης

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 13:27
Exit mobile version