search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 08:24
MENU CLOSE

Qatargate: Υπέρ της άρσης ασυλίας για Ταραμπέλα και Κοτσολίνο η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων

31.01.2023 12:56
Πράσινη Συμφωνία: Οι πρώτες αντιδράσεις των ευρωβουλευτών κατά την έκτακτη σύνοδο της ολομέλειας - Media

Οι ευρωβουλευτές της Επιτροπής νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισαν σήμερα ομόφωνα, υπέρ της άρσης της ασυλίας των ευρωβουλευτών Μαρκ Ταραμπέλα και Αντρέα Κοτσολίνο, κατόπιν αιτήματος των βελγικών αρχών.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή νομικών υποθέσεων ψήφισε υπέρ της άρσης της ασυλίας των δύο ευρωβουλευτών με 23 ψήφους υπέρ, καμία κατά και καμία αποχή, για το Qatargate. Εισηγήτρια των εκθέσεων για την άρση της ασυλίας των δύο ευρωβουλευτών και πρώην μελών της ομάδας των Σοσιαλιστών του ΕΚ είναι η Γαλλίδα Μανόν Ομπρί από το κόμμα της Αριστεράς.

Δεν έχει ακόμα καθοριστεί η ημερομηνία για την ψηφοφορία που θα γίνει στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την άρση της ασυλίας των δύο ευρωβουλευτών. Η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί είτε στη μίνι Ολομέλεια στις Βρυξέλλες (1-2 Φεβρουαρίου), είτε στην Ολομέλεια του Στρασβούργου (13-16 Φεβρουαρίου).

Διαβάστε επίσης:

Πακιστάν: Τουλάχιστον 89 οι νεκροί από τη βομβιστική επίθεση σε τζαμί – Αστυνομικοί τα περισσότερα θύματα (photos/video)

«Καμπανάκι» από τον Ερυθρό Σταυρό για τις πανδημίες και τις καταστροφές που έρχονται

Έλον Μασκ: Λύθηκε το «μυστήριο» με το «Ω» σε tweet του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 08:24