search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:45
MENU CLOSE

Συντριβή F-4 Phantom: «Πέταξε και τέλος» δήλωσε ο πατέρας του υποσμηναγού- Συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη (Video)

31.01.2023 18:11
phantom nekros pilotos – new

Χωρίς, σταματημό, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, συνεχίζονται στη θαλάσσια περιοχή του Κατάκολου οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου κυβερνήτη του Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας, που κατέπεσε βυθίζοντας στο πένθος τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Εναέρια και πλωτά μέσα χτενίζουν την περιοχή, χωρίς προς ώρας, κάποια θετική ένδειξη, λόγω των θαλασσίων ρευμάτων. Οι έρευνες έχουν επεκταθεί και με υποβρύχια ρομπότ που ψάχνουν σε βάθος ακόμη και 100 μέτρων.

Την ίδια ώρα, ανείπωτη είναι η τραγωδία που χτύπησε την οικογένεια του 29χρονουΜάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα, που ανασύρθηκε τη Δευτέρα νεκρός από τα συντρίμμια του αεροσκάφους.  Ο πατέρας του νεαρού υποσμηναγού μίλησε στην ΕΡΤ για τον γιο του, για την αγάπη του να πετάει και να μάχεται για την πατρίδα, αλλά και για τις στιγμές της τραγικής είδησης. 

 «Γιατί φεύγεις νωρίς του λέω, γιατί πετάω… Πέταξε και τέλος»


Ήταν τα τελευταία λόγια που αντάλλαξαν με τον γιό του λίγες ώρες πριν φύγει από το σπίτι του και δεν ξαναγυρίσει ποτέ. Ο πατέρας του υποσμηναγού Μάριου –Μιχαήλ Τουρούτσικα, λίγη ώρα μετά την τραγική είδηση μιλάει για το παιδί του και την αγάπη που είχε για την σχολή Ικάρων, χωρίς να μπορεί να δεχτεί την απώλεια.

Ο πατέρας του υποσμηναγού περιγράφει την επιμονή του Μάριου – Μιχαήλ να δηλώσει την Ικάρων πρώτη. «Την δήλωσε πρώτη και πέθανε 29 χρονών. Και καταστραφήκαμε όλοι. Εγώ δεν έχω συνειδητοποιήσει τίποτα, η μητέρα του δεν ξέρω πως θα την βγάλει», είπε ο πατέρας του υποσμηναγού. Όταν τον ρωτούσαν δεν έλεγε πιλότος, έλεγε αεροπόρος, από σεμνότητα, πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας ήρθε και επιβεβαίωσε τον χειρότερο φόβο της μητέρας που άκουσε την είδηση χωρίς αρχικά να γνωρίζει ότι πρόκειται για το ίδιο της το παιδί.



Στο πατρικό σπίτι του αδικοχαμένου υποσμηναγού, έξω από την Τρίπολη, στο δωμάτιό του, στον τοίχο τα πτυχία και τα διπλώματά του από την Σχολή Ικάρων. Ο αγαπημένος του σκύλος τον περιμένει να γυρίσει.

Ο κυβερνήτης του Phantom, Σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης, 31 ετών, εξακολουθεί να αγνοείται.
 
«Δεν γνωρίζω τίποτα, μόλις τώρα ήρθα και πάω στους δικούς μου, δεν γνωρίζω τίποτα, δεν έχω εικόνα. Είμαστε σε αναμονή από χθες το βράδυ», δήλωσεο αδελφός του αγνοούμενου πιλότου, Στέλιος Τσιτλακίδης.


Τι προκάλεσε τη συντριβή του Phantom – Τεχνική βλάβη ή απρόοπτο γεγονός

Ο τύπος του συγκεκριμένου αεροσκάφους είχε έρθει πρώτη φορά στη χώρα, κατόπιν παραγγελίας, το1972 και μία δεύτερη παραλαβή πραγματοποιήθηκε το 1977. Δεν έχει διευκρινιστεί η ημερομηνία παραλαβής του επίμαχου αεροσκάφους.

Η συγκεκριμένη πτήση δεν ήταν ρουτίνας τόνισε ο πιλότος και εμπειρογνώμων αεροπορικών ατυχημάτων, κ. Παντελής Φραγκούλης, μιλώντας στην ΕΡΤ και  εξηγώντας ότι «οι χαμηλές πτήσεις ακολουθούν το ανάγλυφο του εδάφους.

Ο Φαίδων Καραϊωσηφίδης, εμπειρογνώμων αεροπορικών ατυχημάτων, άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τα πιθανά αίτια της χθεσινής τραγωδίας, λέγοντας ότι δεν μπορεί να αποκλείσει «την τεχνική βλάβη, ένα απρόοπτο γεγονός», αναφέροντας περιστατικά του παρελθόντος με αεροπλάνα που χάθηκαν από απρόοπτα γεγονότα.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Σορός άνδρα εντοπίστηκε σε φαράγγι

Ρούλα Πισπιρίγκου – Κούγιας: «Ο Μάνος Δασκαλάκης κατέστρεψε το επιχείρημα του εισαγγελέα για το κίνητρο» (video)

Δίκη για το Μάτι: «Κηδέψαμε λάθος άνθρωπο και μας είπαν να αλλάξουμε τα πτώματα κρυφά» – Σοκάρουν οι νέες καταθέσεις (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01