search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 15:29
MENU CLOSE

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο νέος διοικητής Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

31.01.2023 16:04
esoterikon ypotheseon

Στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο μεταφέρθηκε εσπευσμένα ο νέος διοικητής Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, μόλις λίγες ημέρες από την ανάληψη των νέων καθηκόντων του.

Ο κ. Πούπουζας, το βράδυ της Δευτέρας αισθάνθηκε αδιαθεσία και συνάδελφός του τον μετέφερε με περιπολικό στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων, σύμφωνα με πληροφορίες του ieidiseis.gr.

Ο νέος διοικητής των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. πέρασε το βράδυ στο νοσοκομείο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του.

O κ. Πούπουζας ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα σε μία μάλλον δυσμενή περίοδο για τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και ενδεχομένως η πίεση που υφίσταται λόγω των εξελίξεων να είχε αντίκτυπο στην υγεία του.

Την ίδια ώρα, πολιτικές προεκτάσεις έχει λάβει η υπόθεση διαφθοράς υψηλόβαθμων αξιωματούχων της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι φέρονται να επικοινωνούσαν με «νονούς της νύχτας» για να ικανοποιούν αιτήματα, να κάνουν πλημμελείς ελέγχους στη δράση τους και να μετακινούν «δικούς τους» ανθρώπους σε θέσεις κλειδιά.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το ΒΗΜΑ», που αποκαλύπτει διαλόγους ανάμεσα σε στελέχη της Κατεχάκη και μαφιόζους του υποκόσμου οδήγησαν τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να δώσει εντολή για να εκλεχθούν τα δημοσιεύματα από το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, ενώ ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε εντολή σε δύο εισαγγελείς για να ερευνήσουν ταχύτατα την υπόθεση.

Σε «αναμμένα κάρβουνα» αξιωματικοί της ΕΛΑΣ

Με τους διαλόγους τους με τον υπόκοσμο να βγαίνουν στο φως της δημισιότητας, επιτελείς της Κατεχάκη χάνουν τον ύπνο τους, ενώ άλλοι δεν εκπλήσσονται καθόλου.

«Είναι στοιχεία που έχουν προκύψει από διαφορετικές υποθέσεις. Δεν είναι μία ενιαία δικογραφία, αλλά συνομιλίες που καταγράφηκαν μέσα σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα», επισημαίνουν στο ethnos.gr πηγές από την ΕΛ.ΑΣ.

Πάντως, για εκείνους που βρέθηκαν σε υψηλές θέσεις και κρίσιμα πόστα στην ΕΛ.ΑΣ. οι αποκαλύψεις αυτές δεν φαίνεται να αποτελούν έκπληξη. «Δυστυχώς, ένα μικρό κομμάτι της Αστυνομίας δεν είναι καθαρό. Προσωπικά, είχα δεχτεί πιέσεις όχι μόνο μία φορά για να κάνω τα στραβά μάτια σε έρευνα ή για να μην κάνω τη δουλειά μου, όπως έπρεπε. Όταν φτάνεις σε σημείο να είσαι επικεφαλής ενός τμήματος το οποίο έχει κρίσιμες υπηρεσίες στη διαχείρισή του, τότε ξέρεις τι θα ακολουθήσει. Δεν υπέκυψα και έτσι στις επόμενες κρίσεις με αποκεφάλισαν έτσι απλά», τονίζει πρώην ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Και προσθέτει: «Ξέρεις ότι υπάρχει κόστος. Ξέρεις ότι σε αυτή την πορεία προς την κορυφή της ιεραρχίας της Αστυνομίας ο δρόμος είναι δύσκολος και μακρύς. Προτίμησα να έχω καθαρή την συνείδησή μου και δεν υπέκυψα. Όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοί μου. Όταν είσαι εκεί καθημερινά προσέχεις και την παραμικρή λεπτομέρεια, γιατί μπορεί ακόμα και να κατασκευάσουν στοιχεία σε βάρος σου ή να βρεθείς μπλεγμένος από δήθεν καταγγελίες στο Εσωτερικών Υποθέσεων».

«Όταν δεν είσαι ακόμα στο στάδιο για να σε αποστρατεύσουν ένας τρόπος υπάρχει να σε φιμώσουν. Οι εκδικητικές αποσπάσεις δεν είναι κάτι το καινούργιο στην ΕΛ.ΑΣ. Όταν δεν είσαι δικό τους παιδί και ξέρουν ότι ούτε να σε βρωμίσουν μπορούν ούτε να σε έχουν του χεριού τους μέσα σε μία ημέρα σε στέλνουν να βάζεις σφραγίδες», επισημαίνει εν ενεργεία στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. που βλέπει τις συγκεκριμένες αποκαλύψεις ως έναν τρόπο να επέλθει εξυγίανση στην ΕΛ.ΑΣ.

«Ευελπιστώ η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Τα στοιχεία αυτά ως φαίνεται δεν είναι ενιαία δικογραφία, αλλά κομμάτια από διαφορετικές υποθέσεις. Έφτασαν, όμως, αυτά στη Δικαιοσύνη έστω και ξεχωριστά νωρίτερα; Και αν ναι, γιατί έρχονται τώρα στο φως; Γιατί τώρα γίνεται έρευνα; Εφόσον αυτά τα στοιχεία είχαν έρθει στη γνώση κάποιου δικαστικού λειτουργού έστω και μεμονωμένα γιατί τότε δεν έγινε έρευνα; Γιατί δεν ζητήθηκαν εξηγήσεις;», καταλήγει.

Διαβάστε επίσης:

Μήνυση σε βάρος γνωστού τράπερ για παραβίαση προσωπικών δεδομένων

Συντριβή F-4 Phantom: Και με ειδικό υποβρύχιο ρομπότ οι θαλάσσιες έρευνες για τον κυβερνήτη

Καιρός: «Μούφα» ο χιονιάς της Αττικής σύμφωνα με τον Καλλιάνο – «Θα ανέβει η θερμοκρασία το Σάββατο»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 15:28