search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 23:09
MENU CLOSE

Ιαπωνία: Αυτή είναι η τελευταία λέξη της… φάρσας – Το φαινόμενο «τρομοκρατία του σούσι» (videos)

03.02.2023 14:23
sushi_iaponia_new
credit: pixabay

Ένα κύμα «τρομοκρατίας σούσι» συγκλονίζει τον χώρο της εστίασης στην Ιαπωνία, προκαλεί κατάρρευση της μετοχής μίας κορυφαίας αλυσίδας εστιατορίων και υποχρεώνει την αστυνομία να αρχίσει έρευνα για την προστασία της χαρακτηριστικής κουζίνας της χώρας.

Όλα ξεκίνησαν με την ανάρτηση βίντεο όπου φαίνονται πελάτες που παρεμβαίνουν στα πιάτα που σερβίρονται, να κάνουν φάρσες σε άλλους πελάτες. Οι υπεύθυνοι των εστιατορίων σούσι προσπαθούν να σκεφτούν τρόπους για να προστατεύσουν τα χαρακτηριστικά πιάτα τους και η αλυσίδα kaitenzushi παλεύει για να στηρίξει την μετοχή της.

Οι λάτρεις του παραδοσιακού σούσι βλέπουν στα βίντεο αυτά να «πλημμυρίζει» το ρύζι με σάλτσα σόγιας και μιλούν για «αποτρόπαιες πράξεις τρομοκρατίας σούσι».

Πολλές από αυτές τις πράξεις που χαρακτηρίζονται «σούσι τρομοκρατία» κυκλοφόρησαν στο Twitter και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες μέρες, αν και ορισμένα βίντεο έχουν ημερομηνίες αρκετές εβδομάδες πριν.

Το πιο αποτρόπαιο έγκλημα για την παραδοσιακή ιαπωνική κουζίνα, που καταγράφεται σε βίντεο που το είδαν 40 εκατομμύρια χρήστες του Twitter, δείχνει ένα νεαρό που γλύφει το ανοιχτό καπάκι ενός μπουκαλιού με σάλτσα σόγιας, το οποίο στη συνέχεια τοποθετεί στο ράφι. Ο ίδιος σε ένα άλλο βίντεο διάρκειας 48 δευτερολέπτων, γλύφει το δάχτυλό του και με αυτό αγγίζει δύο κομμάτια σε πιάτο σούσι, το οποίο έχει παραγγείλει άλλος πελάτης.

Το βίντεο αυτό τραβήχτηκε σε ένα κατάστημα της αλυσίδας Sushiro στην πόλη Γκίφου της κεντρικής Ιαπωνίας και μόλις δημοσιοποιήθηκε η μητρική εταιρία της συγκεκριμένης αλυσίδας είδε την αξία της μετοχής της να πέφτει 5%.

Σε άλλα βίντεο, νεαροί βάζουν wasabi σε κομμάτια σούσι και γλύφουν το κουτάλι που βρίσκεται σε σκεύος με πράσινο τσάι, το οποίο χρησιμοποιούν πολλά εστιατόρια ως συνοδευτικό για τα  γεύματα που σερβίρουν.

«Αυτά είναι αηδιαστικά», γράφει ένας χρήστης του Twitter. Κι ένας άλλος ομολογεί ότι δε πρόκειται να ξαναστηθεί μπροστά στη γραμμή από την οποία περνούν τα πιάτα σούσι πριν καταλήξουν στο τραπέζι των πελατών.

Τα βίντεο αυτά έχουν προκαλέσει σάλο στην Ιαπωνία, όπου η βιομηχανία του σούσι είναι αξίας 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τουλάχιστον τρεις αλυσίδες εστιατορίων υποβάλλουν μηνύσεις για να προστατεύσουν τη φήμη της και να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη των πελατών και τουλάχιστον μία ανακοίνωσε ότι θα τοποθετήσει κάμερες με τις οποίες θα παρακολουθούνται οι εσωτερικοί χώροι.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί τα έβαλε με τον Μασκ και τον Μπέζος ο Μπιλ Γκέιτς (Video)

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τουρκικά F-16: Στηρίζουμε το αίτημα της Άγκυρας αλλά έχει λόγο και το Κογκρέσο

Επιστήμονες ανακάλυψαν άμορφο πάγο με πυκνότητα παρόμοια με του νερού! (photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 23:05