search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 06:34
MENU CLOSE

Γιατί τα έβαλε με τον Μασκ και τον Μπέζος ο Μπιλ Γκέιτς (Video)

03.02.2023 13:25
bill gates new

Πεταμένα λεφτά θεωρεί ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς τα χρήματα που δίνονται από ορισμένους άλλους δισεκατομμυριούχους για να πάνε στον πλανήτη Άρη και δηλώνει ότι ο ίδιος προτιμά να ξοδέψει τα χρήματα αυτά για να αγοράσει εμβόλια για εκείνους που έχουν ανάγκη.

«Είναι πάρα πολύ ακριβό να πας στον Άρη. Μπορείς να αγοράσεις εμβόλια για την ιλαρά και να σώσεις ζωές», λέει στο BBC, σε συνέντευξη που θα μεταδοθεί  απόψε, από το BBC Two στις 19.30 GMT.

Ο Μπιλ Γκέιτς δεν αναφέρεται ονομαστικά στον Έλον Μασκ και τον Τζεφ Μπέζος, που οι φιλοδοξίες τους φθάνουν μέχρι το διάστημα, αλλά λέει ξεκάθαρα ότι  «καλό είναι να πατάμε στην Γη και όχι να πηγαίνουμε στο Άρη.

Μάσκ: Θέλει να κάνει αποικία στον Άρη

Ο Έλον Μασκ έχει δηλώσει ότι θέλει να κάνει αποικία στον πλανήτη Άρη, ενώ ο Τζεφ Μπέζος γοητεύεται από την προοπτική κατάκτησης του διαστήματος, ενώ ο Μπιλ Γκέιτς θέλει να δείχνει πιο προσγειωμένος.

Η εταιρία SpaceX, του Έλον Μασκ, ιδρύθηκε το 2002 με στόχο να στείλει επανδρωμένες πτήσεις στον Άρη και σταδιακά να αποικήσει τον κόκκινο πλανήτη.

Ταξίδια στο διάστημα

Ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Amazon, έχει την αεροδιαστημική εταιρία  Blue Origin και έκανε ένα μικρό ταξίδι στο διάστημα το 2021, ενώ ο Ρίτσαρντ Μπράνσον έχει φτάσει στα όρια του διαστήματος με το διαστημικό όχημα της Virgin Galactic

Ο Μπιλ Γκέιτς στη συνέντευξη στο BBC λέει πως η τεχνητή νοημοσύνη «θα αλλάξει δραματικά» την ανθρωπότητα, καθώς «θα μας βοηθήσει να επιλύσουν ιατρικά και επιστημονικά ερωτήματα».

Αναφερόμενος στην πανδημία ο Μπιλ Γκέιτς εξέφρασε την έκπληξή του γιατί το πρόσωπό του βρέθηκε στο επίκεντρο διαφόρων θεωριών συνωμοσίας. «Δεν το περίμενα», λέει, αναφερόμενος στις απόψεις που διατυπώθηκαν ότι έβγαλε κέρδος από τον ιό, ή ακόμα και ότι αυτός τον ξεκίνησε. «Είναι αλήθεια ότι ασχολούμαι με τα εμβόλια, αλλά με τα εμβόλια που σώζουν ζωές», είπε ο Γκέιτς.

Διαβάστε επίσης

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τουρκικά F-16: Στηρίζουμε το αίτημα της Άγκυρας αλλά έχει λόγο και το Κογκρέσο

Επιστήμονες ανακάλυψαν άμορφο πάγο με πυκνότητα παρόμοια με του νερού! (photo)

Ιράκ: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ταβέρνα 5.000 ετών μαζί και υπολείμματα… φαγητού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15