search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 02:49
MENU CLOSE

Ο δρομέας που έκανε 365 μαραθώνιες διαδρομές σε ένα χρόνο, αλλά δεν θέλει να μπει στο Γκίνες (Videos)

03.02.2023 18:37
macmillan

Είναι ένα μικρό θαύμα αυτό που κατάφερε ο Γκάρι ΜακΚι, που κέρδισε δικαίως το προσωνύμιο «ο άνθρωπος-μαραθώνιος», αφού έτρεχε έναν μαραθώνιο κάθε μέρα τον χρόνο που πέρασε.

Ο ΜακΚι θα μπορούσε εύκολα να διεκδικήσει μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, αφού το σημερινό ρεκόρ για άνδρες είναι 106 μαραθώνιοι δρόμοι σε ένα χρόνο. Όμως πριν αρχίσει να τρέχει, την 1η Ιανουαρίου του 2022, ο ΜακΚι  δήλωσε σαφώς ότι δεν ενδιαφέρεται να μπει στο Γκίνες.

«Πάντα έλεγα ότι τα ρεκόρ είναι για τους dj κι εγώ δεν είμαι dj», λέει ο Γκάρι ΜακΚι στο CNN. Αντί των ρεκόρ ο 53χρονος δρομέας ενδιαφέρεται να συγκεντρώσει χρήματα από δωρεές για δύο φιλανθρωπικές οργανώσεις – που βοηθούν καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους και ανθρώπους που βρίσκονται στο τέλος της ζωής τους. Μέχρι τώρα έχει συγκεντρώσει περίπου 1,5 εκατομμύριο δολάρια, ξεπερνώντας τον αρχικό στόχο, που είχε μπει στο ένα εκατομμύριο.

«Δεν χρειάζομαι ένα ρεκόρ – δεν το κάνω γι αυτό. Με ενδιέφερε να βοηθήσω άλλους ανθρώπους. Δεν έχει να κάνει με προσωπικά οφέλη», λέει ο ΜακΚι στο CNN Sport.

Αλλά κατάφερε και κάτι άλλο που δεν το φανταζόταν στην αρχή. Μέχρι το τέλος του χρόνου είχε καταφέρει να κινητοποιήσει άλλους 200 ανθρώπους που έτρεχαν μαζί τους, και άλλους 70 που ακολουθούσαν με ποδήλατα. Ήταν μια γιορτή στην οποία συμμετείχαν σχεδόν όλοι οι κάτοικοι του Κλίτορ Μουρ, στη βορειοδυτική Αγγλία. Κι όσοι δεν έτρεχαν βοηθούσαν φτιάχνοντας γεύματα, τσάι και παρέχοντας πετσέτες στους δρομείς.

Όταν ολοκλήρωσε τον τελευταίο μαραθώνιο, στις 31 Δεκεμβρίου, τον περίμεναν εκατοντάδες άνθρωποι στον τερματισμό.

Λέει πως κατάφερε να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια τρέχοντας καθημερινά έναν μαραθώνιο γιατί τον ενέπνεαν όσοι έκαναν θεραπείες για την αντιμετώπιση καρκίνων.

«Όταν κάποιος βγαίνει από το θεραπευτικό κέντρο έχοντας ολοκληρώσει τη θεραπεία και έξω βρέχει, λέει πως είναι η πιο ωραία βροχή που έχει νοιώσει», λέει ο ΜακΚι. «Εγώ έλεγα – αυτό θα κάνουμε σήμερα. Και είχαμε πάντα μια θετική προσέγγιση, που δούλεψε σε όλους. Μπορεί να βραχείς, αλλά το ηθικό δεν κάμπτεται».

Κάθε πρωί ξυπνούσε στις 6 τα χαράματα και έξω από την πόρτα του σπιτιού ήταν μια ομάδα 10 ανθρώπων που είχαν ετοιμαστεί για να τρέξουν μαζί του.

Στους 360 από τους 365 μαραθώνιους η διαδρομή ήταν ίδια-γύρω από το Κλίτορ Μουρ, με αφετηρία και τερματισμό στο σπίτι του. Έφυγε από αυτή τη συνήθεια  πέντε φορές- δύο για να κάνει μαραθώνιο τρέχοντας στο ολυμπιακό στάδιο, μία στο Μάντσεστερ, πριν από τον τελικό του Rugby League World Cup, και μία φορά στην κωμόπολη Κέσγουικ, όπου τον προσκάλεσε ο δήμαρχος. Άλλη μία φορά που βγήκε από τον δρόμο ήταν όταν άνοιξε μια νέα διαδρομή για δρομείς που οδηγούσε στην εργασία του, στο πυρηνικό εργοστάσιο του Σέλαφιλντ.

Διαβάστε επίσης:

Χαμός σε πτήση: Επιβάτιδες «πιάστηκαν στα χέρια» για μια θέση στο παράθυρο – Μαλλιοτράβηγμα, χαστούκια και… στριπτίζ (Video)

Γαλλία: Συνελήφθη μαφιόζος της Ντρανγκέτα που εργαζόταν ως πιτσαδόρος – Πώς έπεσε στη «φάκα» της αστυνομίας (Videos)

Σύνοδος Κορυφής στο Κίεβο: Σε τροχιά ένταξης η Ουκρανία αλλά χωρίς χρονοδιάγραμμα – Όπλα μεγάλου βεληνεκούς ζητεί τώρα ο Ζελένσκι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50