search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 17:20
MENU CLOSE

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Πυκνό χιόνι από τα χαράματα στην Αθήνα – Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων (Video)

06.02.2023 07:15
attiki_xioni_barbara

Πυκνό χιόνι πέφτει απο τα ξημερώματα στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται η μεγαλύτερη ένταση των καιρικών φαινομένων ιδιαίτερα στην Αττική, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Ιωάννης Αρτοποιός σε έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» έπειτα από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, με χθεσινοβραδινή ανάρτησή του προέβλεψε πως μέχρι σήμερα το μεσημέρι θα ρίχνει χιόνι σχεδόν σε όλη την Αττική ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης κάνει λόγο για «μεγάλο όγκο χιονόπτωσης στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού Αττικής».

«Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία προς τα ξημερώματα αύριο (σ.σ.: Δευτέρα) και μέχρι το μεσημέρι αναμένουμε μεγάλο όγκο χιονόπτωσης στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού Αττικής

Αυτό ίσως οδηγήσει σε μεγάλο πάχος χιονιού στην επιφάνεια με έμφαση τα βόρεια-βορειοανατολικά και βορειοδυτικά τμήματα.

Αντίστοιχη εικόνα λαμβάνουμε και για Βοιωτία, Εύβοια αλλά και Κρήτη σε πολύ χαμηλά υψόμετρα» αναφέρει.

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Η ΕΜΥ προβλέπει για την Αττική αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο και κατά διαστήματα χιονοπτώσεις οι οποίες μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές. Οι ανεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 05 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Παράλληλα, το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 03-02-2023/13:00 τοπική ώρα, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ως εξής:

Χιονοπτώσεις

1) Τη Δευτέρα (06/02/2023) χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές θα σημειωθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θράκη (τις πρωινές ώρες), τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των Κυκλάδων και της Κρήτης και από αργά το βράδυ στην ανατολική Μαγνησία.

Ειδικά για την Αττική χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, οι οποίες μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές.

2) Την Τρίτη (07/02/2023) οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην ανατολική Ελλάδα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα (προσήνεμες περιοχές) καθώς επίσης και στις Κυκλάδες και την Κρήτη, με μικρότερη όμως ένταση.

Παγετός

Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Θυελλώδεις Άνεμοι

Βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και από την Τρίτη (07/02/2023), σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Συστάσεις από την Πολιτική Προστασία

Η Πολιτική Προστασία, μετά από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή, αναφέρει ότι «με βάση τα νέα μετεωρολογικά δεδομένα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η κακοκαιρία συνεχίζεται και παρά την κατά τόπους πρόσκαιρη ύφεση, τις επόμενες ώρες αναμένεται τα φαινόμενα να ενταθούν. Συγκεκριμένα, τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο, αναμένεται έξαρση των φαινομένων με ισχυρές χιονοπτώσεις, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό.

Πέραν της ανακοίνωσης με σύσταση για εφαρμογή τηλεργασίας στον ιδιωτικό τομέα που εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, απευθύνεται ισχυρή σύσταση να δοθεί η δυνατότητα στους εργαζόμενους των οποίων απαιτείται η φυσική παρουσία, να προσέλθουν στις εργασίες τους μετά τις 10 το πρωί.

Επίσης, για τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, έχουν ήδη εκδοθεί σχετικές ανακοινώσεις, από τα αρμόδια Υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών καθώς και από τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας για τις περιοχές όπου:

τα σχολεία θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση,

τα δικαστήρια δεν θα λειτουργήσουν,

τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά και

θα εφαρμοστεί η τηλεργασία στο δημόσιο τομέα

Διαβάστε επίσης

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Πυκνό χιόνι από τα χαράματα στην Αθήνα – Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Επιδείνωση του καιρού την νύχτα – Έρχονται χιόνια και παγετός

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Έκλεισε η λεωφόρος Σχιστού – Προχώρησε σε απεγκλωβισμούς η Πυροσβεστική


google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 17:20