search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 04:18
MENU CLOSE

Η ΕΜΑΚ επιχειρεί στα ερείπια του σεισμού στην Τουρκία: Δεν τα κατάφερε η 7χρονη Φατμά, σώθηκε η 6χρονη αδερφή της (videos)

07.02.2023 14:50
tourkia seismos876- new

Η ελληνική ΕΜΑΚ απεγκλώβισε 50χρονο από τα ερείπια σπιτιού σε τουρκική πόλη που χτυπήθηκε από τον Εγκέλαδο. Δεν τα κατάφερε η 7χρονη Φατμά, που προσπάθησαν να ανασύρουν από τα συντρίμμια.

Οι προσπάθειες της ΕΜΑΚ για τη διάσωση της 7χρονης Φατμά είχαν τραγική κατάληξη, καθώς το παιδί τελικά δεν τα κατάφερεωστόσο η 6χρονη αδερφή της ανασύρθηκε ζωντανή, χάρη στην επιμονή Έλληνα διασώστη που δεν έφυγε από το σημείο και συνέχισε να ψάχνει.

Χρησιμοποιώντας ειδικά εργαλεία, οι διασώστες προσπαθούσαν να απομακρύνουν κομμάτια από τσιμέντο και να ανοίξουν δίοδο ώστε να φθάσουν στη Φατμά, της οποίας το ένα χέρι είχε παγιδευτεί.

Η Φατμά ήταν εγκλωβισμένη για πάνω από ένα 24ωρο και όμως βρήκε το κουράγιο και τη δύναμη να κινητοποιήσει με τις φωνές της, τους διασώστες.

Πρωτοι το αντιλήφθηκαν οι Έλληνες διασώστες και αργότερα κατέφθασαν και δυνάμεις των τουρκικών συνεργείων. Επιτόπου βρίσκονται γιατροί και φορείο.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, στην προσπάθεια διάσωσης της μικρής συμμετείχαν 4 άνδρες της ΕΜΑΚ ενώ οι υπόλοιποι προσπαθούν να απεγκλωβίσουν μια τετραμελή οικογένεια που είναι παγιδευμένη κάτω από κλιμακοστάσιο.

Ο 50χρονος πατέρας ανασύρθηκε από την ελληνική ομάδα και πλέον οι προσπάθειες εστιάζονται στο να σωθεί η 6χρονη κόρη του. Το παιδί φέρεται να βρίσκεται αγκαλιά με το αδερφάκι του που δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, ενώ κοντά τους είναι και η μητέρα που είναι επίσης νεκρή.

Οι δυνάμεις της ΕΜΑΚ επιχειρούν και σε άλλο σπίτι, όπου ένας νεαρός έχει ειδοποιήσει για την εγκλωβισμένη μητέρα του.

Στα Άδανα, διασώστες και εθελοντές με χαλιά και κουβέρτες μετάφεραν μπάζα από 13οροφο κτήριο που έχει πέσει προκειμένουν να φτάσουν στο σημείο όπου ακούστηκε μια ανθρώπινη φωνή. Ωστόσο έφθασαν αργά, ο άνθρωπος είχε καταλήξει.

Διαβάστε επίσης:

BP: Aνακοίνωσε υπερκέρδη ρεκόρ – Θησαυρίζουν οι πετρελαϊκοί κολοσσοί από την κρίση (Video)

Ιντλίμπ: Η μαρτυρική συριακή πόλη – Μετά τον Άσαντ την ισοπέδωσε ξανά ο Εγκέλαδος (photos/videos)

Συρία: Βρέφος βρέθηκε ζωντανό στα συντρίμμια, ενωμένο με τον ομφάλιο λώρο με τη νεκρή μητέρα του (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06