search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 21:21
MENU CLOSE

Δημοσιογράφος ισχυρίζεται ότι πίσω από την έκρηξη του Nord Stream είναι Αμερικανοί

08.02.2023 19:01
Nord Stream_new

Δύτες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, υπό την κάλυψη της άσκησης Baltops, τοποθέτησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς κάτω από τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2 τον περασμένο Ιούνιο, ισχυρίζεται ο Αμερικανός δημοσιογράφος και ερευνητής Σέιμουρ Χερς σε άρθρο που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση για την επιχείρηση ελήφθη προσωπικά από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μετά από εννέα μήνες συζητήσεων με αξιωματούχους της κυβέρνησης που ασχολούνται με την εθνική ασφάλεια: τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν, τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και την υφυπουργό Εξωτερικών για Πολιτικές Υποθέσεις Βικτόρια Νούλαντ.

Ο δημοσιογράφος λέει ακόμη ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ πρότεινε τη χρήση υποβρυχίου για την ανατίναξη του αγωγού φυσικού αερίου και η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ εξέτασε το ενδεχόμενο να ρίξει μια βόμβα με απομακρυσμένο πυροκροτητή από ένα αεροπλάνο. 

Το κύριο θέμα που συζητήθηκε δεν ήταν αν θα πραγματοποιηθεί η επιχείρηση κατ’ αρχήν, αλλά πώς θα γίνει χωρίς να αφήσει στοιχεία, αναφέρει ο Χερς, επικαλούμενος μια ανώνυμη πηγή με άμεση γνώση του σχεδιασμού της επιχείρησης.

Απαντώντας στην έρευνα του δημοσιογράφου, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου και της CIA διέψευσαν κατηγορηματικά αυτές τις πληροφορίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου οι αναφορές του δημοσιογράφου και ισχυρισμοί του ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από τις εκρήξεις στον Nord Stream, είναι «εντελώς ψευδείς και απολύτως προϊόν φαντασίας».

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός σε Τουρκία-Συρία: «Αδύνατο να ήμασταν προετοιμασμένοι» παραδέχεται ο Ερντογάν – Σχεδόν 12.000 οι νεκροί

Τούρκικη ευγνωμοσύνη για την ελληνική αποστολή – «Ο γείτονας ήρθε ξαφνικά ένα βράδυ για βοήθεια» (photos/videos)

Τουρκία: Τι είναι το φαινόμενο της αρμονικής κατάρρευσης και γιατί ισοπεδώθηκε μία έκταση σαν την Ελλάδα (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 21:21