search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:48
MENU CLOSE

Roger Waters στον ΟΗΕ: Παράνομη αλλά όχι απρόκλητη η ρωσική εισβολή – Έξαλλοι οι Ουκρανοί

09.02.2023 20:00
roger-waters-un-2

«Another brick in the wall», δηλαδή «άλλο ένα τούβλο στον τοίχο» της ρωσικής παραπληροφόρησης χαρακτήρισε η Ουκρανία την ομιλία του μεγάλου σταρ των Pink Floyd, του Ρότζερ Γουότερς, στα Ηνωμένα Έθνη, όπου επανέλαβε ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία «προκλήθηκε».

Ο Ρότζερ Γουότερς προσκλήθηκε να μιλήσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ από την Ρωσία και χαρακτήρισε την εισβολή «παράνομη», αλλά παράλληλα καταδίκασε τους «προβοκάτορες» στη Δύση, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι δεν φέρουν καμία ευθύνη για τον πόλεμο.

Ο 79χρονος Ρότζερ Γουότερς απευθυνόμενος μέσω βιντεο-σύνδεσης στο Συμβούλιο Ασφαλείας είπε: «η εισβολή στην Ουκρανία από την Ρωσική Ομοσπονδία ήταν παράνομη. Την καταδικάζω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Αλλά η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία δεν ήταν απρόκλητη, έτσι καταδικάζω επίσης τους προβοκάτορες με τον πιο ισχυρό τρόπο».

Αλλά ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στον ΟΗΕ, Σέργκι Κισλίτσια κράτησε από την ομιλία αυτό που ήθελε να ακούσει και έσπευσε να κατηγορήσει τον Ρότζερ Γουότερς για συμμετοχή στη ρωσική παραπληροφόρηση.

Ο Ρότζερ Γουότερς δήλωσε ότι μιλά εξ΄ ονόματος «των τεσσάρων δισεκατομμυρίων αδελφών», που είναι η πλειοψηφία του πληθυσμού της Γης, προσθέτοντας: «Τι έχουν να πουν αυτοί που δεν ακούγονται οι φωνές τους; Λένε ευχαριστώ που μας ακούτε σήμερα. Είμαστε πολλοί που δεν επωφελούμαστε από τα κέρδη της βιομηχανίας του πολέμου. Δεν θέλουμε να προσφέρουμε τους γιους και τις κόρες μας τροφή στα κανόνια σας»

«Κατά τη γνώμη μας η μόνη λογική ενέργεια σήμερα είναι να ζητήσουμε την άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία. Να μην χαθεί ούτε μια ζωή Ουκρανού ή Ρώσου, ούτε μία, όλες οι ζωές είναι πολύτιμες», σχολίασε από την πλευρά του ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπένζια.

Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας, υπενθύμισε ότι οι Pink Floyd ήταν απαγορευμένοι κάποτε στη Σοβιετική Ένωση, επειδή αντιτάχθηκαν στην σοβιετική εισβολή στο Αφγανιστάν, το 1979. «Είναι ειρωνικό, αν όχι υποκριτικό, ότι ο κύριος Γουότερς επιχειρεί να ξεπλύνει τώρα μία άλλη εισβολή», δήλωσε ο κ. Κισλίτσια, αποδίδοντας τις απόψεις του μεγάλου ροκ σταρ στον «τοίχο της ρωσικής προπαγάνδας».

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός σε Τουρκία και Συρία: Σοκάρει ο νεότερος απολογισμός – Σχεδόν 20.000 οι νεκροί (Photos/Videos)

Σεισμός στην Τουρκία: «Έχω σχολείο αύριο» είπε στους διασώστες 7χρονος που βγήκε από τα συντρίμμια μετά από 70 ώρες (Video)

Χαμός στην Τουρκία με το πρωτοσέλιδο σκίτσο του Soloup στο «Ποντίκι»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:48