search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 13:05
MENU CLOSE

Ζελένσκι από Βρυξέλλες: Κάποιοι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι έτοιμοι να μας δώσουν αεροσκάφη (Photos/Videos)

09.02.2023 15:46
zelensky brussels

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι αρκετοί ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη σύνοδο κορυφής στην οποία συμμετείχε την Πέμπτη είναι έτοιμοι να παράσχουν στο Κίεβο αεροσκάφη για να το βοηθήσουν να πολεμήσει ενάντια στη ρωσική εισβολή.

Ο Ζελένσκι μίλησε αφού συμμετείχε – για πρώτη φορά – και στη σύνοδο των 27 ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, μέρος του δεύτερου ταξιδιού του στο εξωτερικό μετά την επίθεση της Ρωσίας πριν από έναν χρόνο.

«Η Ευρώπη θα είναι μαζί μας μέχρι τη νίκη μας. Το άκουσα από πολλούς ευρωπαίους ηγέτες… όπως και για την ετοιμότητα να μας παράσχουν τα απαραίτητα όπλα και υποστήριξη, καθώς και αεροσκαφών», είπε ο Ζελένσκι σε συνέντευξη Τύπου.

«Έχω μια σειρά από διμερείς συζητήσεις τώρα, θα θίξουμε το θέμα των μαχητικών αεροσκαφών».

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα πως πιστεύει ότι η χώρα του θα γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αφού βγει νικήτρια από τον πόλεμό της με τη Ρωσία.

«Ερχόμαστε πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ουκρανία θα γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε στην ομιλία του προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, χαρακτηρίζοντας τη χώρα του «μια Ουκρανία που νικά».

Η Ουκρανία έγινε υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ τον περασμένο Ιούνιο, όμως η διαδικασία ένταξης στην 27μελή Ένωση παίρνει αρκετά χρόνια.

Ο Ζελένσκι είπε πως το Κίεβο και οι Ευρωπαίοι εταίροι του υπερασπίζονται τους εαυτούς τους απέναντι σε μια ιστορική όπως τη χαρακτήρισε επίθεση από τη Ρωσία.

«Ευρώπη, υπερασπιζόμαστε τους εαυτούς μας απέναντι στη μεγαλύτερη αντιευρωπαϊκή δύναμη του σύγχρονου κόσμου», είπε. «Εμείς, οι Ουκρανοί, στο πεδίο της μάχης, μαζί με εσάς».

Ο Ζελένσκι ευχαρίστησε επίσης τους συμμάχους της Ουκρανίας για τη στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια που παρείχαν μετά την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022, που περιελάμβανε αεροπορικά πλήγματα στις κρίσιμες υποδομές της χώρας.

«Ευχαριστώ όλους που συνδράμουν την Ουκρανία με τα απαραίτητα: όπλα και πυρομαχικά, ενεργειακό εξοπλισμό και καύσιμα, χιλιάδες πράγματα που χωρίς αυτά δεν θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε εν μέσω ολοκληρωτικού πολέμου», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Κατασκοπευτικά μπαλόνια της Κίνας και στις πέντε ηπείρους «βλέπει» η Ουάσινγκτον (Videos)

Σεισμός στην Τουρκία: Ευγνωμοσύνη εκφράζουν οι Τούρκοι για την ελληνική βοήθεια – «Ευχαριστώ φίλε και γείτονα» (Video)

Τουρκία: Πρόβλεψη σοκ για σχεδόν 200.000 εγκλωβισμένους – Πόσο αντέχει κανείς κάτω από τα ερείπια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 13:02