search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 03:13
MENU CLOSE

Τουρκία: Πρόβλεψη σοκ για σχεδόν 200.000 εγκλωβισμένους – Πόσο αντέχει κανείς κάτω από τα ερείπια

09.02.2023 11:13
tourkia seismos654- new

Ανατριχίλα προκαλεί η πρόβλεψη του Τούρκου σεισμολόγου, Οβγκούν Αχμέτ Ερκάν, ο οποίος υπολογίζει πως περίπου 200.000 Τούρκοι πολίτες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα ερείπια του φονικού σεισμού.

Ο σεισμολόγος κατέληξε σε αυτό το νούμερο, κάνοντας μία χονδρική εκτίμηση ότι τα 6.000 κτίρια που κατέρρευσαν είχαν κατά μέσο όρο 4 ορόφους με 8 διαμερίσματα το καθένα στα οποία ζούσε τουλάχιστον ένα άτομο.

Σε άλλες αναρτήσεις του στο Twitter, ο κ. Ερκάν παραθέτει αριθμούς και δεδομένα σχετικά με το πόσο αντέχει κανείς κάτω από τα ερείπια.

«Πόσο επιβιώνει κάποιος κάτω από τα ερείπια; Ατομο παγιδευμένο σε κοιλότητα αεροστεγή θα ζήσει για μια ώρα το πολύ. Αν αιμορραγεί, 2 ώρες, αν χτυπήσει το κεφάλι του κάτι, 3 ώρες. Αν έχει αφυδατωθεί, 10% πεθαίνει από δίψα στο τέλος της 2ης ημέρας, αλλιώς στο τέλος της 6ης ημέρας κατά μέσο όρο. Την 9η μέρα χωρίς νερό, το 90% θα πεθάνει.

Αυτός είναι ο λόγος που οι δύο πρώτες ημέρες θεωρούνται το όριο για ανάσυρση επιζώντων χωρίς να υποστούν άλλες βλάβες. Οι τρείς πρώτες ημέρες (που πέρασαν) “χρυσές ημέρες”, ακολουθούν δύο “ασημένιες ημέρες” και δύο “χάλκινες”, ενώ ακολουθούν “μαύρες ημέρες” που μπορεί απλώς να υπάρξει κάποιο “θαύμα”.

Το ποσοστό επιβίωσης κάτω από τα ερείπια είναι μόλις 5% στο τέλος της πρώτης ημέρας, 2,5% στο τέλος της δεύτερης, 1% στο τέλος της τέταρτης που διανύουμε αυτή τη στιγμή», σημειώνει ο σεισμολόγος.

 

Διαβάστε επίσης:

Δημοσιογράφος ισχυρίζεται ότι πίσω από την έκρηξη του Nord Stream είναι Αμερικανοί

Χαμός στα social media από το φιλί «στο στόμα» που έδωσε η Τζιλ Μπάιντεν στον σύζυγο της Καμάλα Χάρις

Politico: Προσφορά «μαμούθ» από τη Σαουδική Αραβία στην Ελλάδα για «εξαγορά» του Παγκοσμίου Κυπέλλου – Η απάντηση Αυγενάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58