search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 01:40
MENU CLOSE

Νέα δημοσκόπηση: Η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Τι πιστεύουν για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη

11.02.2023 18:26
Ekloges_new

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία GPO, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το προβάδισμά της από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε ποσοστό 7,4%, στις επερχόμενες εκλογές της Άνοιξης.

Η δημοσκόπηση, που έγινε για την εφημερίδα «Παραπολιτικά» διεξήχθη από 7 έως 9 Φεβρουαρίου 2023, σε πανελλαδικό δείγμα 1.000 ατόμων.

Τα κόμματα, στην ερώτηση «ποιον θα ψηφίζατε την Κυριακή;» συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά: Νέα Δημοκρατία 33,8%, ΣΥΡΙΖΑ 26,4%, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 9,8%, ΚΚΕ 6,4%, Ελληνική Λύση 3% και ΜέΡΑ25 2,4%.

Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση κλήθηκαν να απαντήσουν, για το τι επιθυμούν, στην περίπτωση που, από τις εκλογές, δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις τους, το 50,1% των ερωτηθέντων επιθυμεί να ξαναγίνουν εκλογές και το 47,4% επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας.

Το 36,8% των ερωτηθέντων που είναι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, απάντησαν, στην ίδια ερώτηση, ότι δε θα επιθυμούσαν, το κόμμα τους, να κάνει «καμία συνεργασία».

Το 33,9% των ψηφοφόρων ΠΑΣΟΚ επιθυμεί «κυβέρνηση συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία», ενώ υπέρ της «κυβέρνησης συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ» τάσσεται το 20,8%.

Η τροπολογία για τον αποκλεισμό του ναζιστικού κόμματος Κασιδιάρη

Το 65,2% των ερωτηθέντων, σχετικά με την τροπολογία της κυβέρνησης για τον αποκλεισμό του ναζιστικού κόμματος Κασιδιάρη από τις ερχόμενες εκλογές, απάντησε ότι «συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί». Το 32,6% απάντησε σχετικά, «διαφωνώ ή μάλλον διαφωνώ».

Τέλος, από το δείγμα, το 33,2% κρίνει «θετικά ή μάλλον θετικά» την απόφαση ΣΥΡΙΖΑ για αποχώρηση από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή, πέραν αυτής για την τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη. Την απόφαση απάντησε ότι κρίνει, «αρνητικά ή μάλλον αρνητικά» το 63,1%.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία-Συρία-Σεισμός: Πάνω από 25.000 οι νεκροί και στις δύο χώρες – Συνελήφθησαν 12 Τούρκοι εργολάβοι

«Ανακυκλώνω/Αλλάζω Θερμοσίφωνα»: Οι τελικές επιδοτήσεις και οι δικαιούχοι για την εγκατάσταση ηλιακών

Ηλεκτρικό πατίνι: Οδηγούσε ανάποδα στον Κηφισό, έχοντας για σέλα μια φιάλη υγραερίου! (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06