search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 19:37
MENU CLOSE

Σεισμός στην Τουρκία: Διάσωση 70χρονης γυναίκας έπειτα από 122 ώρες (Video)

11.02.2023 09:00
tourkia_diaswsi

Η 70χρονη Menekşe Tabak, η οποία βρισκόταν κάτω από τα ερείπια του σπιτιού της, διασώθηκε ύστερα από 122 ώρες από το «χτύπημα» του σεισμού στο Kahramanmaraş, χάρη στις έντονες προσπάθειες των διασωστών στην Τουρκία.

Η Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης της Γενικής Διεύθυνσης Φυλακών και Καταστημάτων Κράτησης (CEKUT) και οι ομάδες του PAK, που συνεχίζουν τις εργασίες έρευνας και διάσωσης στα συντρίμμια του διαμερίσματος του Azerbaijan Boulevard Aydın Apartment στην περιοχή του Onikisubat, επικοινώνησαν με την 70χρονη, η οποία είχε το σθένος να κάνει θόρυβο για να την εντοπίσουν.

Έπειτα από σκληρή δουλειά, η γυναίκα διασώθηκε περίπου 122 ώρες μετά τον σεισμό.

Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε περισσότερους από 23.700 στην Τουρκία και τη βορειοδυτική Συρία, καθώς οι προσπάθειες διάσωσης συνεχίζονται.

Ο αριθμός των θανάτων στην Τουρκία αυξήθηκε σε περισσότερους από 20.213 την Παρασκευή, ενώ περισσότεροι από 3.500 σκοτώθηκαν στη Συρία. Τα Ηνωμένα Έθνη λένε ότι έως και 5,3 εκατομμύρια άνθρωποι στη Συρία ενδέχεται να είναι άστεγοι μετά τους σεισμούς, ενώ σχεδόν 900.000 άνθρωποι χρειάζονται επειγόντως ζεστό φαγητό στην Τουρκία και τη Συρία.

Διαβάστε επίσης:

Λέκκας για τον σεισμό στην Τουρκία: «Οι νεκροί θα φτάσουν τους 50.000» – Οι πιθανότητες να επηρεαστεί η Ελλάδα

Κούβα: Στέλνει υγειονομικό προσωπικό σε Τουρκία και Συρία

CNN: Ήξερε ή όχι ο Σι Τζινπίνγκ για το κατασκοπευτικό μπαλόνι που καταρρίφθηκε από τις ΗΠΑ;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 19:37