search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 13:11
MENU CLOSE

Ενδιαφέρον για ενσωμάτωση του ERTFLIX στην πλατφόρμα του TV5 Monde

15.02.2023 17:31
ertflix_new

Η χειραψία των προέδρων ΕΡΤ και TV5 Monde, κ.κ. Κωνσταντίνου Ζούλα και Ίβ Μπιγκό αντιστοίχως, επικυρώνει την ισχυροποίηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών και τυπικώς, διευρύνοντας τον δίαυλο επικοινωνίας που υπάρχει.

Η ΕΡΤ θα μεταδίδει προγράμματα του παγκόσμιου γαλλόφωνου πολιτιστικού καναλιού από τον δορυφόρο, που προβάλλονται και τα υπόλοιπα κανάλια της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης, επίσης το ΤV5Monde για πρώτη φορά θα παραχωρήσει στην ΕΡΤ μια σειρά γαλλόφωνων εκπαιδευτικών εκπομπών, όπως τις «Merci Prof» («Ευχαριστώ καθηγητή»), «7 Jours sur la Planete» («Επτά ημέρες στον πλανήτη») και τη «Γαλλοφωνία προορισμού».  

Στη μετάδοση προγραμμάτων της ΕΡΤ, αλλά και στην προβολή του περιεχομένου του ERTFLIX, θα προχωρήσει άμεσα και το ο δημόσιος τηλεοπτικός γαλλικός οργανισμός, γεγονός σημαντικό για τη ελληνική δημόσια τηλεόραση και την ελληνική οπτικοακουστική παραγωγή, καθώς τον γαλλικό δημόσιο τηλεοπτικό φορέα παρακολουθούν καθημερινά 640 εκατ. τηλεθεατές σε 213 χώρες, σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Μάλιστα, έχουν γίνει ήδη οι πρώτες επαφές για τη μετάδοση της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς «Το βραχιόλι της φωτιάς», που μεταδίδει αυτό το διάστημα η ΕΡΤ1 και για την οποία έχουν κάνει δημοσιεύματα με θετικά σχόλια οι γαλλικές εφημερίδες «Liberation» και «Le Monde».

«Αυτό που μας ενδιαφέρει ως δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο, σ’ έναν κόσμο που είναι ταραγμένος, είναι να δείξουμε ότι αυτό που προτείνουμε είναι ποιοτικά, πολιτιστικά και δημοκρατικά προγράμματα, σε μια χώρα που δημιούργησε τη Δημοκρατία. Είναι σημαντικό να το πούμε αυτό, διότι η συνεργασία μας είναι και ενάντια σ’ αυτό που βλέπουμε όλο και περισσότερο να επικρατεί, όπως τα fake news και η συνωμοσιολογία», σημείωσε ο πρόεδρος του TV5 Monde Ίβ Μπιγκό και ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας τόνισε ότι «δίνουμε πολύ μεγάλη βαρύτητα στις σχέσεις μας με το ΤV5MONDΕ και σε επίπεδο ενημέρωσης, διότι είμαστε δύο δημόσια δίκτυα, αλλά και σε επίπεδο ανταλλαγής προγραμμάτων ψυχαγωγίας», τονίζοντας μάλιστα ότι ο γαλλικός τηλεοπτικός οργανισμός έδειξε ενδιαφέρον να φιλοξενηθεί το ERTFLIX στη δημόσια πλατφόρμα του, προκειμένου να είναι εύκολα προσβάσιμη και για τους Έλληνες του εξωτερικού. 
Με τον πρόεδρο του TV5 Monde, Ιβ Μπιγκό ήταν και η περιφερειακή διευθύντρια του καναλιού για την Ευρώπη, Ντιάν Κουντερ.  

Διαβάστε επίσης:

Ελεονώρα Μελέτη: Αυτή είναι η πρόταση που είχε κάνει ο ΑΝΤ1 στον Γιώργο Λιάγκα

Πέντε σταθμοί με διψήφια ποσοστά στα μερίδια τους χθες – Στο Mega το μεγαλύτερο

ΑΝΤ1: Το «Dr. Oz» παίρνει τη «σκυτάλη» από το «Ρουκ Ζουκ» την άνοιξη (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 13:11