search
ΠΕΜΠΤΗ 06.06.2024 21:06
MENU CLOSE

Μπάιντεν για τα… UFO: «Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς ήταν» (Video)

16.02.2023 21:15
biden-ufo-12-new

Στον αμερικανικό λαό απευθύνθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν για τα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα που εντόπισε και κατέρριψε στη συνέχεια το Πεντάγωνο.

Ωστόσο, οι δηλώσεις του Αμερικανού πρόεδρου δεν έκαναν κανένα σοφότερο αφού όπως είπε, οι ΗΠΑ δεν γνωρίζουν τι ακριβώς ήταν μυστηριώδη αντικείμενα που εντοπίστηκαν και καταρρίφθηκαν στον εναέριο χώρο.

«Ακόμη δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς ήταν τα αντικείμενα αυτά», τόνισε ο Μπάιντεν που πρόσθεσε ότι «αυτή τη στιγμή τίποτα» δεν υποδεικνύει ότι αυτά τα τρία αντικείμενα ήταν μέρος προγράμματος της Κίνας με «κατασκοπευτικά μπαλόνια».

Όπως είπε ο Μπάιντεν, η κατάρριψη των αντικειμένων έγινε με τη μέγιστη προσοχή σχετικά με τον χειρισμό ιπτάμενων αντικειμένων.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται εν μέσω αυξανόμενων εκκλήσεων από πολιτικούς των ΗΠΑ προς τον Μπάιντεν να μιλήσει δημοσίως την πρωτοφανή κατάσταση.

Τρία αντικείμενα καταρρίφθηκαν από τον αμερικανικό στρατό περίπου μία εβδομάδα μετά την κατάρριψη από τις ΗΠΑ ενός κινεζικού αερόστατου στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Καρολίνα. Ο Λευκός Οίκος δήλωσε την Τρίτη ότι δεν έχει ένδειξη ότι τα τρία αντικείμενα αποτελούσαν μέρος του κατασκοπευτικού προγράμματος της Κίνας. Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιέρ, έχει δηλώσει ότι τα αντικείμενα δεν έχουν εξωγήινη προέλευση, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου.

Οι σύμβουλοι του Λευκού Οίκου ζύγιζαν αν θα έπρεπε ο πρόεδρος να μιλήσει δημόσια για τα αντικείμενα, γράφουν αμερικανικά ΜΜΕ, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν επικρίνει τον πρόεδρο ότι δεν είναι αρκετά επικοινωνιακός για το θέμα.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν εξακολουθεί να εργάζεται για την ανάκτηση των συντριμμιών των αντικειμένων από το Σαββατοκύριακο.

«Δεν θα ζητήσω συγγνώμη για την κατάρριψη του κινεζικού μπαλονιού»

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εμφανίστηκε σήμερα έτοιμος να συνομιλήσει με τον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ σχετικά με την κατάρριψη του κινεζικού μπαλονιού που εισήλθε στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ – ζήτημα που προκάλεσε περαιτέρω ένταση στις σχέσεις Ουάσινγκτον-Πεκίνου.

«Δεν επιθυμούμε έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν σκοπεύει να ζητήσει συγγνώμη για την κατάρριψη του κινεζικού μπαλονιού από αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος.

Το Πεκίνο διαβεβαιώνει ότι το μπαλόνι εξυπηρετούσε «ερευνητικούς σκοπούς, κυρίως μετεωρολογικούς» και ότι εισήλθε «ακούσια» στον αμερικανικό εναέριο χώρο. Σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, επρόκειτο για κατασκοπευτικό μπαλόνι με σημαντικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε περιοριστεί μέχρι σήμερα σε ελάχιστα δημόσια σχόλια για τα απροσδιόριστα ιπτάμενα αντικείμενα που καταρρίφθηκαν μετά το κινεζικό μπαλόνι, αλλά έσπασε τη σιωπή του αφού πλήθαιναν διαρκώς τα μέλη του Κογκρέσου που ζητούσαν περισσότερες πληροφορίες.

Είπε ότι οι μυστικές υπηρεσίες εξακολουθούν να διερευνούν τα περιστατικά για να μάθουν περισσότερα σχετικά με τα τρία αγνώστου ταυτότητας αντικείμενα που καταρρίφθηκαν: ένα πάνω από την Αλάσκα, ένα πάνω από τον Καναδά και ένα τρίτο που κατέληξε στα νερά της λίμνης Χιούρον.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός στην Τουρκία: Πώς ισοπεδώθηκε η πόλη Καχραμανμαράς – Το «πριν» και το «μετά» σε ένα βίντεο

Μπρους Γουίλις: Επιδεινώθηκε η υγεία του – Διαγνώστηκε με μετωποκροταφική άνοια

Σεισμός στην Τουρκία: Σόμπα εξερράγη δίπλα στον Τούρκο υπουργό Υγείας σε καταυλισμό (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 06.06.2024 21:05