search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 02:04
MENU CLOSE

Τέλος στα σενάρια για τα UFO από τον Λευκό Οίκο: Δεν είναι εξωγήινα (Videos)

13.02.2023 21:02
balloon-china-ufo-1-new

Τελικά φαίνεται πως υπάρχει μια πρώτη φορά για όλα. Η Καρίν Ζαν Πιέρ, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε ότι δεν θεωρεί ότι εξωγήινοι εμπλέκονταν στην εμφάνιση των UFO που καταρρίφθηκαν από τον αμερικανικό στρατό. 

«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη εξωγήινων ή εξωγήινων δραστηριοτήτων με αυτές τις πρόσφατες καταρρίψεις», είπε, παρότι της αρέσει η ταινία “ET”, όπως πρόσθεσε χαριτολογώντας.

Την Κυριακή, ένας Αμερικανός στρατηγός είπε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει ακόμη την πιθανότητα εξωγήινων ή οποιασδήποτε άλλης εξήγησης για τα μπαλόνια αυτά.

Ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, απέδωσε στην κυβέρνηση Μπάιντεν -και στις οδηγίες του ίδιου του προέδρου στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ– την αποκάλυψη ότι «η Κίνα έχει ένα πρόγραμμα μπαλονιών σε μεγάλο υψόμετρο για συλλογή πληροφοριών που συνδέεται με τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό».

Και πρόσθεσε: «Λειτουργούσε και κατά την προηγούμενη διοίκηση, αλλά δεν το εντόπισαν. Το εντοπίσαμε εμείς».

«Δεν υπάρχουν ενεργά ίχνη σήμερα» είπε ο Κίρμπι, προσθέτοντας ότι η Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής θα συνεχίσει να παρακολουθεί τους ουρανούς.

Ο Κίρμπι επιχείρησε κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου να δείξει ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης σχετικά με αυτά τα αντικείμενα την τελευταία εβδομάδα ήταν προσεκτικές. Είναι μια προσπάθεια να καταπολεμηθεί η αντίληψη ότι οι ενέργειες του προέδρου και του στρατού ήταν τόσο ανεξήγητες όσο και τα ίδια τα αντικείμενα.

Ο Τζον Κίρμπι είπε ότι τα τρία αντικείμενα που καταρρίφθηκαν μεταξύ Παρασκευής και Κυριακής πάνω από τη Βόρεια Αμερική δεν αποτελούσαν κίνδυνο για τους ανθρώπους στο έδαφος, δεν έστελναν σήματα επικοινωνίας, δεν είχαν ανθρώπους μέσα. Είπε ότι πέταξαν χαμηλότερα από το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι που διέσχισε τις Ηνωμένες Πολιτείες στις αρχές αυτού του μήνα και αποτελούσαν κίνδυνο για την πολιτική εναέρια κυκλοφορία, έτσι ο στρατός και οι ηγέτες στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά αποφάσισαν να τα καταρρίψουν. Τα υψόμετρά τους κυμαίνονταν από 20.000 πόδια έως 40.000 πόδια, ενώ η διηπειρωτική εναέρια κυκλοφορία πετά σε περίπου 30.000 πόδια, είπε.

Αμερικανοί πιλότοι μαχητικών κατέρριψαν δύο ακόμη άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα μέσα στο Σαββατοκύριακο, δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερα ερωτηματικά σχετικά με τη φύση ιπτάμενων αντικειμένων, την ταυτότητα των κατασκευαστών τους και τις επιπτώσεις στην εθνική ασφάλεια.

Ο Κίρμπι ρωτήθηκε κατ’ επανάληψη και διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν στείλει κανένα μπαλόνι στον εναέριο χώρο της Κίνας.

Οι ΗΠΑ κατάφεραν να ανακτήσουν ένα μέρος αλλά όχι όλο το ωφέλιμο φορτίο από το πρώτο κινεζικό μπαλόνι που καταρρίφθηκε στον Ατλαντικό Ωκεανό την περασμένη εβδομάδα, κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Θετική στην Covid-19 διαγνώστηκε η βασιλική σύζυγος Καμίλα  

Σεισμός στην Τουρκία: Καρέ καρέ η διάσωση μικρού παιδιού από την ΕΜΑΚ – Οι δραματικές προσπάθειες και το αίσιο αποτέλεσμα (Video)

Politico για Εύα Καϊλή: Την υπεράσπισή της αναλαμβάνει ο «δικηγόρος του διαβόλου»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:59