search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 02:25
MENU CLOSE

Το Πεντάγωνο δεν λέει ακόμη τι κατέρριψε – Πώς η απουσία δηλώσεων βάζει «φωτιά» στα σενάρια για τα UFO

13.02.2023 20:04
pentagon-new

Σε μυστήριο γύρω από μείζονος σημασίας θέματα εθνικής ασφάλειας, που βαθαίνει και απειλεί να προκαλέσει πολιτική καταιγίδα, εξελίσσεται η ιστορία με τις καταρρίψεις από την αμερικανική πολεμική αεροπορία άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων – όρος που χρησιμοποιείτο σε άλλες εποχές για τα UFO.

Οι τελευταίες καταρρίψεις τέτοιων … UFO έγιναν μία εβδομάδα μετά την παρακολούθηση και τελική κατάρριψη ενός κινεζικού μπαλονιού, που κατά τους Αμερικανούς ήταν κατασκοπευτικό και κατά τους Κινέζους ήταν μετεωρολογικό. Η ιστορία με το κινεζικό μπαλόνι έτυχε ευρύτατης κάλυψης από τα ΜΜΕ, αλλά αντίθετα οι πληροφορίες για τα επόμενα “μπαλόνια” δίνονται με το σταγονόμετρο. Και αυτό κάνει την υπόθεση πιο παράξενη και συγκεχυμένη.

Κανένας – ούτε στον Λευκό Οίκο, ούτε στο Πεντάγωνο, ούτε στην καναδική κυβέρνηση – δεν δείχνει να είναι σε θέση να πει τι ακριβώς συμβαίνει με αυτά τα τελευταία “μπαλόνια” που έκαναν μαζική εμφάνιση πάνω από τη βόρεια Αμερική. Κι αυτό εγείρει ερωτήματα για την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, τις υπηρεσίες αντικατασκοπείας και τελικά για την ασφάλεια της πολιτικής αεροπορίας και προκαλεί ένα κενό ενημέρωσης το οποίο θα χρησιμοποιήσουν οι Ρεπουμπλικανοί για να αμφισβητήσουν τις ηγετικές δυνατότητες του προέδρου Μπάιντεν, όπως σημειώνει το CNN.

Αυτό το σκηνικό ίντριγκας ξεδιπλώνεται με φόντο την ένταση σε διεθνές επίπεδο, με τις ήδη δύσκολες σχέσεις με την ανερχόμενη υπερδύναμη, την Κίνα και τον πόλεμο που διεξάγει η Δύση εναντίον της Ρωσίας, με “ενδιάμεσο” την Ουκρανία.

«Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες δύο εβδομάδες, είναι τρελό. Ο στρατός χρειάζεται να έχει ένα πλάνο όχι μόνο για να εξακριβώνει τι βρίσκεται εκεί έξω, αλλά και τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται», δήλωσε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Τζον Τέστερ, από την Μοντάνα.

Ακόμα και στην κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου, όταν αμερικανικά τζετ συχνά αναχαίτιζαν σοβιετικά αεροσκάφη που δοκίμαζαν τις γραμμές άμυνας της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης, οι πιλότοι δεν στέλνοντας σε αποστολές κατάρριψης άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων. Δεν είναι κάτι φυσιολογικό για τους Αμερικανούς να κάθονται για να δουν τον τελικό του Super Bowl και ο πρόεδρός τους να δίνει διαταγές για την κατάρριψη ιπτάμενων αντικειμένων που πετούν στους βορειοαμερικανικούς ουρανούς.

Γι’ αυτό τα όσα έχουν διαρρεύσει προκαλούν σοβαρά ερωτήματα για θέματα εθνικής ασφάλειας και για την πολιτική κατάσταση, που ξεπερνούν την πολιτική μάχη στην Ουάσινγκτον με την στενή έννοια.

Πολλοί αναρωτιούνται:

-Συνδέονται τα τελευταία επεισόδια με το κατασκοπευτικό πρόγραμμα που έχει το Πεκίνο, όπως τουλάχιστον το περιέγραψε η αμερικανική κυβέρνηση μετά την κατάρριψη του κινεζικού μπαλονιού;

-Αν δεν συνδέονται με την Κίνα, ποιος ελέγχει τα τελευταία UFO που εντοπίστηκαν να πετούν πάνω από τη βόρεια Αμερική;

-Εάν τα ιπτάμενα αντικείμενα είναι ύποπτα, είναι συγκυριακή η παρουσία τόσων πολλών στο ίδιο διάστημα; Κι αν το φαινόμενο δεν είναι τωρινό, τί συνέβαινε στο παρελθόν – είχαν “ασυλία” τα … UFO;

-Kαι τελικά ποια θα είναι η πολιτική επίπτωση αυτών των περιστατικών; Ο πρόεδρος Μπάιντεν δέχεται ήδη επικρίσεις από τους Ρεπουμπλικανούς για τη διαχείριση του θέματος και κυρίως – τον κατηγορούν ότι δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί την πατρίδα.

Ο Τζο Μπάιντεν ακόμα δεν έχει αναφερθεί ευθέως στα περιστατικά αυτά για τα οποία συζητούν οι πάντες στην Αμερική. Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλά τους τόνους, επισημαίνοντας ότι ακόμα δεν υπάρχουν συμπεράσματα για την ταυτότητα των ιπτάμενων αντικειμένων που κατερρίφθησαν.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός στην Τουρκία: Καρέ καρέ η διάσωση μικρού παιδιού από την ΕΜΑΚ – Οι δραματικές προσπάθειες και το αίσιο αποτέλεσμα (Video)

Politico για Εύα Καϊλή: Την υπεράσπισή της αναλαμβάνει ο «δικηγόρος του διαβόλου»

Αστεροειδής έκανε τη νύχτα μέρα πέφτοντας στη θάλασσα της Μάγχης (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06