search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 05:45
MENU CLOSE

Βρετανία: Επιστολή παραδόθηκε με… καθυστέρηση ενός αιώνα (Photos)

16.02.2023 19:59
epistoli_new

Έφτασε, επιτέλους, στον προορισμό της μία επιστολή, έστω κι αν καθυστέρησε κάτι περισσότερο από έναν αιώνα…

Ημερομηνία αποστολής – Φεβρουάριος του 1916. Διεύθυνση παραλήπτη, στην οδό Άμλετ, στο νότιο Λονδίνο.

«Είδαμε ότι αναγραφόταν η χρονιά ΄16. Σκεφτήκαμε ότι ήταν το 2016», λέει στο CNN ο Φίνλεϊ Γκλεν, «αλλά στην συνέχεια είδαμε ότι το γραμματόσημο είχε την μορφή του βασιλιά και όχι της βασίλισσας, γι αυτό καταλάβαμε ότι δεν θα μπορούσε να είναι το 2016».

Το γραμματόσημο της μίας πένας είχε την μορφή του βασιλιά Γεωργίου V και η επιστολή είχε σταλεί στα μέσα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου – πάνω από μια δεκαετία πριν γεννηθεί η βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο Φίνλεϊ Γκλεν δεν πήρε αυτές τις μέρες στα χέρια του την επιστολή, αλλά πριν από δύο χρόνια. Ωστόσο εκτιμώντας εκ των υστέρων ότι μπορεί να έχει ιστορικό ενδιαφέρον την παρέδωσε στο τοπικό περιοδικό  Norwood Review, για να την αξιολογήσουν οι συντάκτες σε συνεργασία με τους ιστορικούς.

«Είμαι ιστορικός και ενθουσιάστηκα όταν είδα την επιστολή αυτή στα χέρια μου», λέει από την πλευρά του ο Στίβεν Όξφορντ, αρχισυντάκτης του περιοδικού Norwood Review.

Η επιστολή απευθύνεται σε κάποια που η επιστολογράφος την αποκαλεί «αγαπητή μου Κέιτι», που κατά τον Στίβεν Όξφορντ ήταν η σύζυγος ενός παθιασμένου εμπόρου και συλλέκτη γραμματοσήμων της περιοχής, του Όσβαλντ Μαρς. Την επιστολή έγραψε η Κρίσταμπελ Μένελ, κόρη του εμπόρου τσαγιού Χένρι Τιουκ Μένελ, όταν η οικογένειά της ήταν για διακοπές στο Μπαθ της δυτικής Αγγλίας. Η Μένελ αναφέρει στην επιστολή ότι είχε κρυολογήσει και περνούσε άσχημα στο Μπαθ.

Η περιοχή όπου κατοικούσε η οικογένεια Μένελ στο νότιο Λονδίνο ήταν επιχειρηματικό κέντρο την εποχή εκείνη. «Πολλοί πλούσιοι, είχαν εγκατασταθεί στην περιοχή στα τέλη του 19ου αιώνα», δήλωσε στο CNN ο Όξφορντ.

Ο Όσβαλντ Μαρς, πρώην ένοικος του ακινήτου στην οδό Άμλετ «ήταν ένας αξιοσέβαστος έμπορος και συλλέκτης γραμματοσήμων, που συχνά τον καλούσαν ως ειδικό εμπειρογνώμονα σε περιπτώσεις απάτης με γραμματόσημα», σύμφωνα με τον Όξφορντ.

Εκπρόσωπος των βασιλικών ταχυδρομείων της Βρετανίας δήλωσε ότι σπανίως γίνονται τέτοια λάθη και ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα τι έγινε με την συγκεκριμένη επιστολή. «Εκτιμούμε ότι οι άνθρωποι ιντριγκάρονται με την ιστορία μιας επιστολής από το 1916, αλλά δεν ξέρουμε τι μπορεί να έχει συμβεί», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος των ταχυδρομείων.

Ο Όξφορντ πιθανολογεί ότι η επιστολή «χάθηκε σε μια σκοτεινή γωνία στο γραφείο διαλογής του Σάιντενχαμ και μόλις πρόσφατα την εντόπισαν». Έτσι έφτασε μέχρι το διαμέρισμα όπου σήμερα κατοικεί ο Γκλεν και η φίλη του.

Ο Φίνλεϊ Γκλεν είναι θεατρικός συγγραφέας και όπως λέει δεν περιλαμβάνει τυχαία περιστατικά στα έργα του. Όμως – προσθέτει –  μετά από την παραλαβή αυτής της επιστολής «ίσως στο επόμενο έργο να έχω τέτοιο περιστατικό».

Διαβάστε επίσης:

Ισπανία: Πρωτοπορεί θεσμοθετώντας «άδεια εμμήνου ρύσεως»

Σεισμός στην Τουρκία: Σόμπα εξερράγη δίπλα στον Τούρκο υπουργό Υγείας σε καταυλισμό (Video)

James Webb: Φωτογραφία-αποκάλυψη από το «Σμήνος της Πανδώρας» που διαστρεβλώνει τον χωροχρόνο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:20