search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:59
MENU CLOSE

Τσαβούσογλου: Η πρόταση για επανέναρξη του διαλόγου και το νέο «ευχαριστώ» στην Ελλάδα (Video)

18.02.2023 15:13
Tsavousoglou_new

Σε διευκρινίσεις για το τι συζητήθηκε στην τριμερή συνάντηση Ελλάδας, Τουρκίας, Γερμανίας που πραγματοποιήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου στο Βερολίνο προχώρησε το Σάββατο (18/2) ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μιλώντας στο ΟΡΕΝ και την ανταποκρίτρια του Μαρία Ζαχαράκη στην Τουρκία, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ευχαρίστησε για ακόμα μια φορά την Ελλάδα για τη βοήθεια που προσέφερε στις έρευνες στις σεισμόπληκτες περιοχές, ενώ αποκάλεσε «φίλο» του τον Νίκο Δένδια, ρίχνοντας κι άλλο τους τόνους.

Όπως μετέδωσε η Μαρία Ζαχαράκη, η αίσθηση που έδωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, ήταν ότι οδεύουμε προς ένα μορατόριουμ ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα, τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές, καθώς η γειτονική χώρα έχει να αντιμετωπίσει αυτή τη στιγμή πολύ σοβαρά εσωτερικά ζητήματα.

«Ναι έχουμε διαφωνίες και από καιρό σε καιρό έχουμε κλιμάκωση εντάσεων. Αυτό που συζητήσαμε στο Χατάι με τον Δένδια είναι ότι πρέπει να αποκλιμακώσουμε και να μην περιμένουμε για άλλη μια καταστροφή για να συναντιόμαστε. Όχι για να εξομαλύνουμε μόνο αλλά και για να λύσουμε κάποια από τα ανοικτά ζητήματα. Δεν νομίζω ότι θα λυθούν όλα τα προβλήματα άμεσα. Αλλά πρέπει ο διάλογος κι οι ειλικρινείς δεσμεύσεις να υπάρχουν», ανέφερε.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας τόνισε ότι στη συνάντηση του Βερολίνου η τουρκική πλευρά κατέθεσε μια πρόταση έξι σημείων, ώστε να γίνουν συγκεκριμένα βήματα προς την θετική ατζέντα.

Σε ερώτηση αν με τον κ. Δένδια συζήτησαν συγκεκριμένα βήματα για σύσφιξη των σχέσεων των δύο πλευρών, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τόνισε ότι σκοπός της επίσκεψης ήταν κυρίως για να εκφράσει την αλληλεγγύη του και του ελληνικού λαού και να παρατείνει αν χρειαζόταν την στήριξη της ελληνικής ομάδας.

Διαβάστε επίσης:

Bloomberg: Ο Πούτιν θα ευχόταν να είχε διαβάσει Ηρόδοτο πριν εισβάλει στην Ουκρανία

Τεντόγλου: Στη γενέτειρά του, τον έκαναν τραγούδι – «Τιντόγλου απ’ τα Γρεβενά τούς πιτσόκουψες γερά…» (Video)

Σεισμός στην Τουρκία: Ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα ερείπια 296 ώρες μετά τον σεισμό – Ένας πέθανε μετά τη διάσωσή του (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:59