search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:30
MENU CLOSE

Τεντόγλου: Στη γενέτειρά του, τον έκαναν τραγούδι – «Τιντόγλου απ’ τα Γρεβενά τούς πιτσόκουψες γερά…» (Video)

18.02.2023 12:52
Miltos Tentoglou_new

Αν υπήρχε ένας τίτλος του πλέον δημοφιλέστερου και αγαπητού αθλητή στην Ελλάδα, τούτη την περίοδο αναμφισβήτητα θα τον κατείχε ο Μίλτος Τεντόγλου.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο άλμα εις μήκος που κερδίζει τις εντυπώσεις και την συμπάθεια, τόσο με τις επιδόσεις του όσο και με τον χαρακτήρα του.

Μεγάλη και ιδιαίτερη αδυναμία φυσικά, του έχουν στην γενέτειρά του τα Γρεβενά, που του έβγαλαν ακόμα και τραγούδι.

Ο τοπικός σύλλογος «Φανό Γιτιά» έκανε τραγούδι την περιβόητη ιστορία με την ακύρωση του άλματός του και τα παπούτσια και μάλιστα στην τοπική διάλεκτο.

Πήγε στου εξουτερικό, πήδηξιν στου ουρανό, όταν γύρισιν εδώ, του παν’ ήταν άκυρο. Τιντόγλου απ’ τα Γρεβενά, τους πιτσόκουψες γερά. Πήγε στου εξουτερικό, πήδηξιν στου ουρανό, όταν γύρισιν εδώ, του παν’ ήταν άκυρο” αναφέρει το τραγούδι και παράλληλα σέρνουν τον χορό.

Στο τέλος τραγουδούν: «Είχι η σόλα του καρφιά, στα παπούτσια που φουρά, φράει παπούτσια με άλλου χρώμα για να τους πηδ@@@ει ακόμα. Πάει κι πήδιξιν μακριά κι τους πήρε τα βρακιά».

Διαβάστε επίσης:

Ρυθμίσεις οφειλών: Σε Δημόσιο και Ταμεία – Ποιοι μπορούν να ενταχθούν και ποιες οι προϋποθέσεις

Άντονι Μπλίνκεν: Έρχεται στην Αθήνα την Δευτέρα ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ – Επίσκεψη και στην Τουρκία (Video)

Σεισμός στην Τουρκία: Ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα ερείπια 296 ώρες μετά τον σεισμό – Ένας πέθανε μετά τη διάσωσή του (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:28