search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:26
MENU CLOSE

Προειδοποιεί ο Μπλίνκεν: «Η Κίνα σκέπτεται να στείλει όπλα στη Ρωσία»

19.02.2023 18:27
Antony Blinken_new

Το Πεκίνο σκέπτεται να παράσχει όπλα στη Ρωσία προκειμένου να υποστηρίξει την επίθεσή της στην Ουκρανία, προειδοποίησε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος συναντήθηκε χθες Σάββατο με τον Κινέζο ομόλογό του Ουάνγκ Γι.

«Μιλήσαμε για τον πόλεμο που διεξάγει η Ρωσία και τις ανησυχίες που έχουμε για το ότι η Κίνα σκέπτεται να παράσχει φονική υποστήριξη στη Ρωσία», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών στο δίκτυο CBS. Απαντώντας σε ερώτηση τι θα περιελάμβανε συγκεκριμένα αυτή, ο Άντονι Μπλίνκεν είπε: «Όπλα κυρίως».

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο Μόναχο, στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια, μια συνάντηση την οποία η αμερικανική διπλωματία χαρακτήρισε «ειλικρινή και άμεση».

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε για τις «συνέπειες και τα επακόλουθα» για την Κίνα αν προσφέρει «υλική υποστήριξη» στη Ρωσία στον πόλεμό της στην Ουκρανία ή τη βοηθήσει να διαφύγει τις δυτικές κυρώσεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, συνοψίζοντας τη συνάντηση.

Η Αμερικανίδα αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις, που ήταν παρούσα χθες στο Μόναχο, είχε επίσης θέσει εν αμφιβόλω τη δηλωμένη ουδετερότητα της Κίνας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «ανησυχούν για το ότι το Πεκίνο εμβάθυνε τις σχέσεις του με τη Μόσχα αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος», υπογράμμισε.

«Κάθε ενέργεια της Κίνας που αποσκοπεί να παράσχει φονική υποστήριξη στη Ρωσία το μόνο που θα έκανε θα ήταν να ανταμειφθεί η επιθετικότητα, να συνεχιστεί η σφαγή και να υπονομευθεί περισσότερο η τάξη που βασίζεται σε κανόνες», προειδοποίησε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Ελαφριά τεθωρακισμένα θα παραδοθούν από τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας στην Ουκρανία

Σεισμός στην Τουρκία: Σταματούν οι έρευνες για την ανεύρεση επιζώντων εκτός από δύο επαρχίες

Τι περιμένουμε από την επίσκεψη Μπλίνκεν στην Τουρκία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:26