search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:35
MENU CLOSE

Στόλτενμπεργκ: Ο Πούτιν δεν πρέπει να νικήσει… (Video)

21.02.2023 15:19
stoltenberg

«Η Ρωσία είναι ο επιτιθέμενος», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα και τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ λίγη ώρα με την ομιλία του Βλαντίμιρ Πούτιν ενώπιον του ρωσικού κοινοβουλίου.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ απέρριψε τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν σήμερα από τον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι «η δυτική απειλή δικαιολόγησε την εισβολή στην Ουκρανία».

«Κανείς δεν επιτίθεται στην Ρωσία. Η Ρωσία είναι ο επιτιθέμενος. Η Ουκρανία είναι το θύμα. Ο πρόεδρος Πούτιν ξεκίνησε αυτόν τον κατακτητικό ιμπεριαλιστικό πόλεμο…Ο Πούτιν συνεχίζει την πολεμική κλιμάκωση. Οπως έκανε σαφές ο Πούτιν σήμερα, προτεοιμάζεται για περισσότερο πόλεμο…Ο Πούτιν δεν πρέπει να νικήσει…Θα ήταν επικίνδυνο για την ασφάλεια την δική μας και ολόκληρου του κόσμου», είπε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο ίδιος εξέφρασε την λύπη του για την απόφαση του Βλαντίμιρ Πούτιν να διακόψει την συμμετοχή της Ρωσίας στην συνθήκη New START για τον έλεγχο των στρατηγικών πυρηνικών οπλοστασίων και κάλεσε την Μόσχα να την αναθεωρήσει.

«Λυπάμαι για τη απόφαση που ανακοινώθηκε από την Ρωσία σήμερα για την διακοπή της συμμετοχή της στην συνθήκη New START», δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε επίσης ότι ανησυχεί όλο και περισσότερο για το ενδεχόμενο παροχής στρατιωτικής υποστήριξης της Κίνας προς την Ρωσία για την επίθεσή της στην Ουκρανία.

Ανησυχούμε όλο και περισσότερο ότι η Κίνα μπορεί να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο να προσφέρει στρατιωτική υποστήριξη στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, είπε.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε ότι ο κινέζος ομόλογός του Γουάνγκ Γι τον διαβεβαίωσε ότι η Κίνα δεν παρέχει όπλα στην Ρωσία και ότι δεν σχεδιάζει να το κάνει.

«Πρέπει να παραμείνουμε σε επιφυλακή, αλλά, από όσο γνωρίζω, δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η Κίνα έχει κάνει ό,τι δηλώνει ότι δεν έχει κάνει», είπε ο Ζοζέπ Μπορέλ.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία – Επίθεση Πούτιν σε ΗΠΑ: «Η Δύση άρχισε τον πόλεμο – Είναι αδύνατο να νικήσουν τη Ρωσία (Video)

Γιατί η τετραήμερη εργασία είναι καλύτερη για εργοδότες και εργαζόμενους

Πόλεμος στην Ουκρανία: Και η Μελόνι στο Κίεβο, μετά τον Μπάιντεν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:35