search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 08:15
MENU CLOSE

Τι συμβολίζει ο χαρταετός και πως μπορούμε να τον φτιάξουμε μόνοι μας (Video)

21.02.2023 10:50
xartaetos new

Μπορεί η… αλευρόκολλα να μηχρησιμοποιείται ευρέως πια, ωστόσο δεν έχουν αλλάξει και πολλά άλλα στην διαδικασία κατασκευής ενος χαρταετού.

Οποιος έχει όρεξη, μεράκι και πιάνουν τα χέρια του ιδου «πεδίον δόξης λαμπρόν». Ρεπορτάζ της τηλεόρασης του Open, βρέθηκε σε εργαστήριο κατασκευής χαρταετών, και η ιδιοκτήτριά του περιέγραψε στην κάμερα λεπτό προς λεπτό πώς γίνεται η κατασκευή ενόψει και της Καθαράς Δευτέρας.

Εκείνο που χρειάζεται είναι πολύχρωμες γυαλιστέρες κόλλες χαρτί, κομματάκια ξύλου, κόλλα με γερή δράση και φυσικά σπάγγο.

Ενα απο τα μυστικά, όπως αποκαλύφθηκε στην εκπομπή είναι η χάρτινη ουρά. Σημαντικά σημεία του χαρταετού για επιτυχημένο πέταγμα είναι τα ζύγια της καλούμπας, τα ζύγια της ουράς και το μέγεθος της ουράς

Οι χαρταετοί φτιάχνονται σε τεράστια ποικιλία σχημάτων. Παραδοσιακό σχήμα στην Ελλάδα είναι αυτό με τον εξάγωνο σκελετό.

Τι συμβολίζει

Η συνήθεια του πετάγματος χαρταετού προέρχεται πιθανότατα από την Κίνα. Στην Ελλάδα το πέταγμα του χαρταετού είναι μέρος των εθίμων της Καθαράς Δευτέρας και συγκεκριμένα του υπαίθριου εορτασμού της – τα λεγόμενα κούλουμα. Συμβολίζει την ψυχική ανάταση. Ως χριστιανική θεώρηση το πέταγμα του αετού συμβολίζει το ανθρώπινο πνεύμα που είναι πλασμένο για να πετά στα ουράνια και με αυτόν τον τρόπο είναι σαν να ερχόμαστε πιο κοντά στον Θεό.

Διαβάστε επίσης

Προαστιακός: Τροποποιήσεις στα δρομολόγια της γραμμής Άνω Λιόσια – Κορωπί

Θεσσαλονίκη: Πανικός σε δρομολόγιο του ΚΤΕΛ – Έχασε τον έλεγχο ο οδηγός στη μέση ενος τούνελ

Πάτρα: Μπήκε να κλέψει, αλλά της έπεσε η… ταυτότητα και τη συνέλαβαν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 08:08