search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:41
MENU CLOSE

Τουρκία: Η στιγμή των σεισμών στο Χατάι – Νεκροί και τραυματίες από τα νέα χτυπήματα του Εγκέλαδου (videos)

21.02.2023 08:52
tourkia-neoiseismoi

Ένας σεισμός 6,4 βαθμών και ένας δεύτερος μεγέθους 5,8 βαθμών έπληξαν χθες, Δευτέρα (20/2) με διαφορά τριών λεπτών τη νότια επαρχία Χατάι της Τουρκίας, τρομοκρατώντας όσους έχουν απομείνει σε μια περιοχή που καταστράφηκε από τους διπλούς σεισμούς πριν από δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 294 τραυματίστηκαν από το νέο χτύπημα του Εγκέλαδου.

Από τους τραυματίες οι 18 είναι, μάλιστα, σε σοβαρή κατάσταση ενώ εκκενώθηκε ένα μεγάλο κυβερνητικό νοσοκομείο στην πόλη Ισκεντερούν στη βόρεια επαρχία Χατάι.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στη γειτονική Συρία, όπου το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε περισσότερους από 500 τραυματίες στα βορειοδυτικά.

Τα περισσότερα κτίρια στη Σαμαντάγ στο Χατάι κατέρρευσαν, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της πόλης είχε ήδη εγκαταλειφθεί μετά τους αρχικούς σεισμούς.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολού ένας άνθρωπός διασώθηκε από κτίριο που κατέρρευσε μετά τους δυο νέους σεισμούς στην Χατάι, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση ακόμα τριών ατόμων.

Την ίδια ώρα Τουρκία και Συρία μετρούν ήδη πάνω από 47.000 νεκρούς ενώ χιλιάδες είναι οι αγνοούμενοι που είναι θαμμένοι στα συντρίμμια με τις ελπίδες να έχουν πλέον σχεδόν εξανεμιστεί…

Διαβάστε επίσης:

Βραζιλία: Τουλάχιστον 40 οι νεκροί από τις πλημμύρες – Προειδοποίηση για νέες καταιγίδες (photos/videos)

Νέοι σεισμοί στην Τουρκία: «Νομίζαμε ότι η γη θα άνοιγε στη μέση και θα μας κατάπινε» – Καταρρεύσεις κτιρίων και τραυματίες (Videos)

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Ορκίστηκε πίστη στους νεοναζί» – Το πρώτο σχόλιο της Ρωσίας για την επίσκεψη Μπάιντεν στο Κίεβο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:41