search
ΠΕΜΠΤΗ 06.06.2024 04:41
MENU CLOSE

Γιατί οι καραμανλικοί είναι είδος εν ανεπαρκεία στην κυβέρνηση

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2270
23/02/2023
25.02.2023 17:05
Antonis Samaras_new

Με αφορμή την αποχώρηση του Κώστα Καραμανλή από τον… κοινοβουλευτικό βίο της χώρας, θα πρέπει να επισημάνουμε πως, πέρα από το ότι επί της ουσίας ουδέποτε έγινε βαρίδι σε πολιτικό επίπεδο για τον Μητσοτάκη, υπήρξε πάρα πολύ διακριτικός και ως προς τη μεταχείριση των αποκαλούμενων «καραμανλικών» από τον πρωθυπουργό.

Όχι μόνο επειδή απέφευγε τις δημόσιες παρεμβάσεις -άρα και την πίεση προς το Μαξίμου- αλλά και επειδή ουδέποτε άσκησε βέτο για επιλογές υπουργών. Ως εκ τούτου ο «καραμανλισμός» πρακτικά εξαφανίστηκε από τα υπουργικά έδρανα.

Δεν συνέβη, ωστόσο, το ίδιο με τους «σαμαρικούς» βουλευτές. Αρκετοί από τους φίλους του Μεσσήνιου πρώην πρωθυπουργού αξιοποιήθηκαν στο έπακρο, παρότι κάποιοι εξ αυτών δεν μπορεί να θεωρούνται… αναντικατάστατοι.

Το ερώτημα είναι εάν αυτό συνέβη επειδή η δημόσια δραστηριότητα του Αντώνη Σαμαρά ήταν πάντοτε έντονη, άρα υπολογιζόταν σοβαρά από το Μαξίμου, ή επειδή ο Μητσοτάκης έκρινε ότι η συμμαχία του με την εν λόγω κομματική πτέρυγα παρείχε ασφαλέστερη πρόσβαση στο εκλογικό σώμα της παράταξης.

Πάντως, εδώ που τα λέμε, και οι ίδιοι οι βουλευτές και στελέχη που δηλώνουν «καραμανλικοί», πλην ελαχίστων φωτεινών εξαιρέσεων, δεν έκαναν την παραμικρή προσπάθεια για να τα έχουν καλά με την κομματική ηγεσία

Διαβάστε επίσης:

Οι τρεις επικοινωνιακοί στόχοι του Μητσοτάκη

Μητσοτάκης στη Λάρισα: «Τι θα με κεράσετε;» είπε σε μαθητές σε σουβλατζίδικο – Η επαυξημένη πραγματικότητα, τα σκόρδα, το κάπνισμα

Κυριάκος Μητσοτάκης για συναυλία Guns N’ Roses: «Έρχονται και θα είμαστε εκεί» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 06.06.2024 00:52