search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:19
MENU CLOSE

Νάσερ Αλ Κελαϊφί: Ερευνάται για απαγωγή και βασανιστήρια λομπίστα ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν

28.02.2023 20:20
kelaifi pari- skandalo- new

Ο Νάσερ αλ Κελαϊφί  ερευνάται για κατηγορίες απαγωγής και βασανιστηρίων του λομπίστα Tayeb Benabderrahmane στο Κατάρ, όπως μεταδίδει η έγκριτη γαλλική αθλητική εφημερίδα L’ Equipe. Για την υπόθεση μάλιστα έχουν διοριστεί 3 εισαγγελείς.

Ο Benabderrahmane ισχυρίζεται ότι τον άρπαξαν στο Κατάρ το 2020. Ισχυρίζεται ότι είχε στην κατοχή του έγγραφα με πληροφορίες για τον Αλ Κελαϊφί.

Φέρεται ότι η υπόθεση συνδέεται με ευαίσθητα έγγραφα σχετικά με την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ και την ανάθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 και του 2030 στην BeIN Media – της οποίας ο Κελαϊφί είναι πρόεδρος.

Ο λομπίστας ισχυρίζεται ότι κρατήθηκε για έξι μήνες στο Κατάρ μετά τη σύλληψή του τον Ιανουάριο του 2020. Ισχυρίζεται ότι βασανίστηκε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου πριν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο ίδιος λέει ότι στη συνέχεια του επετράπη να φύγει τον Νοέμβριο, αφού υπέγραψε ένα έγγραφο με το οποίο υποσχόταν να μην αποκαλύψει «ευαίσθητα» έγγραφα που συνδέονται με τον Κελαϊφί.

Οι δικηγόροι του λομπίστα, Maitres Romain Ruiz και Gabriel Vejnar, δήλωσαν ότι είναι «πολύ ικανοποιημένοι» με την απόφαση για τη διερεύνηση της υπόθεσης. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο πραγματικός φάκελος αυτής της ιστορίας αποτελεί επιτέλους αντικείμενο έρευνας από τη γαλλική δικαιοσύνη», δήλωσαν στο AFP.

Η ανακοίνωση του Κελαϊφί

Σε ανακοίνωσή του, ο ιδιοκτήτης της Παρί Σεν Ζερμέν δήλωσε: «Πρόκειται για την απόλυτη χειραγώγηση των μέσων ενημέρωσης. Απλά εκπλήσσομαι που τόσοι πολλοί άνθρωποι έχουν εκλάβει τα ψέματα και τις αντιφάσεις τους ως αξιόπιστες – αλλά αυτός είναι ο κόσμος των μέσων ενημέρωσης στον οποίο βρισκόμαστε σήμερα.».

Τα γαλλικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, συμπεριλαμβανομένων των Le Point και L‘Independant, αναφέρουν ότι ο Benabderrahmane κατέθεσε αστική αγωγή – η οποία επιτρέπει την έναρξη δικαστικής έρευνας.

Ο Κελαϊφί, 49 ετών, είχε ερευνηθεί στο παρελθόν σχετικά με την υποψηφιότητα για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου για τη σχέση του με το πρώην μέλος της FIFA Ζερόμ Βάκλ – αλλά αθωώθηκε.

Ο νυν πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν ήταν μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Παγκοσμίου Κυπέλλου και είναι πρόεδρος της Qatar Sports Investments (QSI). Είναι παλαίμαχος παίκτης του τένις – και είχε φτάσει στο 995 της παγκόσμιας κατάταξης το 2002.

Έγινε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος τηςγαλλικής ομάδας μετά την ανάληψη του συλλόγου από την QSI το 2011.

Διαβάστε επίσης:

Μια Bentley κούκλα 100 χρόνων βγαίνει στο σφυρί (Photos)

Κιμπάρης… Πούτιν: Μέσω κυπριακής offshore αγόρασε πολυτελές διαμέρισμα για την Αλίνα Καμπάεβα

Αγνοούμενος βρέθηκε νεκρός σε στομάχι καρχαρία – Τον αναγνώρισαν από το τατουάζ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:19