search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 12:58
MENU CLOSE

Μια Bentley κούκλα 100 χρόνων βγαίνει στο σφυρί (Photos)

28.02.2023 19:09
bentley new

Μπορεί να έχει τα … χρονάκια της, αλλά αποδεικνύεται πως σαν το παλιό καλό κρασί, όσο περνά ο καιρός τόσο αυξάνεται και η αξία της. Ο λόγος για μια Bentley που έχει κλείσει 100 χρόνια από τότε που κατασκευάστηκε, αλλά η τιμή της εκτιμάται ότι ανέρχεται στις 180 χιλιάδες λίρες.

Η Bentley που βγαίνει στο σφυρί έχει και έναν αέρα από Χόλιγουντ, καθώς κάποτε στο τιμόνι της καθόταν μέλη της διάσημης οικογένειας Fiennes.

Η τρίλιτρη Bentley του 1923 θα βγει στο σφυρί στο Αυτοκρατορικό Πολεμικό Μουσείο, στο Ντάξφορντ, στις 15 Μαρτίου.

Triangle News

Έχοντας το παρατσούκλι «Wilfred», το εκπληκτικό αυτό αυτοκίνητο πέρασε το πρώτο μέρος της ζωής του σε κούρσες στο Μπρούκλαντς και μάλιστα είχε θριαμβεύσει στη διαδρομή Long Handicap, αναπτύσσοντας ταχύτητα 90 μιλίων και έκανε ρεκόρ σε δύο γύρους, στους οποίους το κοντέρ έδειξε ταχύτητα 92,23 μιλίων.

Στη διαδρομή Short Handicap, με οδηγό τον λοχαγό Wingfield Twisleton και συνοδηγό τον Wykeham Fiennes, συγγενή του διάσημου εξερευνητή σερ Ranulph Fiennes και του ηθοποιού Ralph Fiennes, είχε πιάσει ταχύτητα 100 μιλίων.

Ο «Wilfred» είναι το μοναδικό από τα 1621 οχήματα που κατασκεύασε η Bentley στο διάστημα 1921-1929, που παραμένει εν ενεργεία.

Παρόλο που έγιναν αναπαλαιώσεις και επισκευές μετά από ένα τρακάρισμα, τα ανταλλακτικά είναι όλα αυθεντικά. Ο «Wilfred» πέρασε την περιπέτεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου αγρατσούνιστος, αλλά έπαθε ζημιές σε ατύχημα το 1947.

Triangle News

Ωστόσο συνοδεύεται από πιστοποιητικά γνησιότητας των ανταλλακτικών, από βιβλίο με οδηγίες χρήσεως και πολλές φωτογραφίες από το ένδοξο παρελθόν.

Ο σημερινός ιδιοκτήτης έχει στην κατοχή του το μοναδικό αυτό όχημα εδώ κι εξήντα χρόνια.

Ο Τζέιμς ΜακΟυίλιαμ, ειδικός σε θέματα αυτοκινήτων στον οίκο δημοπρασιών H&H Classics, δήλωσε ότι «πολύ σπάνια βρίσκονται οχήματα συνοδευόμενα από τέτοια πιστοποιητικά γνησιότητας και με συνεχόμενη κατοχή έξι δεκαετιών».

«Αναμένουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους φίλους των κλασικών αυτοκινήτων και είναι μια σπάνια ευκαιρία να αποκτήσει κάποιος μία τέτοια Bentley, με τόσο μοναδική και εντυπωσιακή ιστορία», πρόσθεσε ο Τζέιμς ΜακΟυίλιαμ.

Διαβάστε επίσης:

Κιμπάρης… Πούτιν: Μέσω κυπριακής offshore αγόρασε πολυτελές διαμέρισμα για την Αλίνα Καμπάεβα

Αγνοούμενος βρέθηκε νεκρός σε στομάχι καρχαρία – Τον αναγνώρισαν από το τατουάζ

Αίγυπτος: Ο πιο… value for money τουριστικός προορισμός

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 12:58