search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 09:05
MENU CLOSE

Αίγυπτος: Ο πιο… value for money τουριστικός προορισμός

28.02.2023 17:46
Egyptos diakopes76- new

Ο πιο ελκυστικός τουριστικός προορισμός στην αφρικανική ήπειρο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά είναι η Αίγυπτος, που έχει μάλιστα αναρριχηθεί στο top-25 της σχετικής παγκόσμιας κατάταξης, σύμφωνα με τον κατάλογο του Country Brand Ranking Tourism.

Ο κατάλογος καταρτίζεται λαμβάνοντας υπόψη την ποιότητα και το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών, την στρατηγική ανάπτυξης της τουριστικής βιομηχανίας και τη δυναμική που έχουν στην παγκόσμια αγορά. Το επίτευγμα της Αιγύπτου, να μπει για πρώτη φορά στο top-25 της παγκόσμιας κατάταξης, δείχνει και την αντιστροφή της εικόνας ως προς την ασφάλεια, μετά τα πλήγματα που είχε δεχτεί η χώρα λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων.

Έτσι δεν εκπλήσσει το ρεπορτάζ της βρετανικής Sun, που χαρακτηρίζει την Αίγυπτο ως «best value for money holiday destination», δηλαδή τον καλύτερο προορισμό που θα μπορούσαν να επιλέξουν οι Βρετανοί για τις διακοπές τους.

Είναι μόλις 5 ώρες με το αεροπλάνο από το Λονδίνο (και βεβαίως πολύ πιο κοντά σε σχέση με την Ελλάδα ή την Ιταλία) , η βρετανική λίρα έχει ανατιμηθεί κατά 73% σε σχέση με πέρυσι και τα θερμόμετρα δείχνουν θερμοκρασίες που τις ζηλεύουν όσοι ταξιδεύουν από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

Σύμφωνα με ανάλυση του Post Office Travel Money, οι Βρετανοί που θα επιλέξουν φέτος για τις διακοπές τους την Αίγυπτο θα εξοικονομήσουν περισσότερες από 210 λίρες, κάνοντας συνάλλαγμα αξίας 500 λιρών.

Ο ετήσιος οδηγός Post Office Travel Money καταρτίζει τον κατάλογο με τις πιο συμφέρουσες προτάσεις για διακοπές λαμβάνοντας υπόψη τις δαπάνες για φαγητό, ποτά και διάφορα άλλα μικροέξοδα σε διάφορες χώρες.

Έτσι, εκτιμάται ότι ένα γεύμα για δύο άτομα με ένα μπουκάλι κρασί θα κοστίσει φέτος στον Βρετανό τουρίστα 48 λίρες, στο θέρετρο του Σαρμ ελ Σέιχ. Εξίσου ελκυστική από πλευράς κόστους και αξίας υπηρεσιών είναι η Χουρκάντα.

Το Σαρμ ελ Σέιχ προσφέρεται για διακοπές όλο τον χρόνο, καθώς θεωρείται προνομιούχος προορισμός στην υποτροπική ζώνη της Ερυθράς Θάλασσας, ενώ η Χουργκάντα φημίζεται για τις ατέλειωτες αμμουδιές της, τους κοραλλιογενείς υφάλους και το γραφικό κέντρο της κωμόπολης .

 Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Sun, οι μεγαλύτερες ευκαιρίες υπάρχουν σε μονάδες all-inclusive, όπου για μία εβδομάδα παραμονής το κόστος είναι γύρω στις 500 λίρες το άτομο.

Σύμφωνα με το ισπανικό Bloom Consulting, που εξειδικεύεται στο λεγόμενο nation branding, δηλαδή στο εθνικό μάρκετινγκ που ακολουθούν διάφορες χώρες για να  προωθήσουν την τουριστική βιομηχανία τους, αυτή τη χρονιά η Αίγυπτος δείχνει πως έχει καταφέρει περισσότερα από πολλές άλλες χώρες που θα μπορούσαν να την ανταγωνιστούν. Πίσω από την Αίγυπτο βρίσκονται πλέον χώρες που άλλοτε πρωταγωνιστούσαν στις επιλογές των Ευρωπαίων, όπως η Νότια Αφρική, το Μαρόκο και ο Μαυρίκιος.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Αυτή είναι η συγγραφέας που θα διεκδικήσει το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία

Πούτιν: Απένειμε βραβείο φιλίας στον Στίβεν Σίγκαλ

Δημοσιογράφος ελληνικής καταγωγής κατηγορείται για πληρωμένη συνέντευξη με τον Όλαφ Σολτς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 09:04