search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 12:38
MENU CLOSE

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ποιος ο ρόλος της ουσίας τροπονίνη στον θάνατο της Τζωρτζίνας;

28.02.2023 19:13
pispirigkou diki987- new

Με την δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας να βρίσκεται σε εξέλιξη, φαίνεται ότι «φως» στην υπόθεση θα ρίξει, εκτός από την κεταμίνη που φέρεται να χορήγησε στην κόρη της η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου και μια ακόμη ουσία, η τροπονίνη.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε έγγραφο με αποτελέσματα εξετάσεων, στις οποίες είχε υποβληθεί η Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο στην Πάτρα, πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», στην Αθήνα, όπου τελικά το άτυχο κορίτσι εξέπνευσε.

Όπως προκύπτει από το έγγραφο που δημοσιοποίησε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA και η εκπομπή Live News, στις δύο αιμοληψίες που έγιναν στις 21 Ιανουαρίου 2022, η τιμή της ουσίας τροπονίνη ήταν 169,50 και 485,30, ενώ η φυσιολογική τιμή είναι κοντά στο 10. Σε αυτή την ουσία είχε βασιστεί η Ρούλα Πισπιρίγκου για να υποστηρίξει ότι ο θάνατος της κόρης της οφειλόταν σε πρόβλημα του μυοκαρδίου. Να σημειωθεί, ότι η ιατροδικαστική εξέταση δεν είχε δείξει κανένα πρόβλημα στην καρδιά του παιδιού.

Ωστόσο, σύμφωνα με το MEGA,  η εξήγηση που θα δοθεί από τους γιατρούς κατά τη διάρκεια της δίκης είναι ότι οι αυξημένες τιμές της τροπονίνης οφείλονται στην έλλειψη οξυγόνου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό, ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, εξήγησε ότι οι αυξημένες τιμές αυτού του δείκτη σημαίνουν έλλειψη οξυγόνου, είτε από παθολογικό παράγοντα, είτε εξωτερικό: «Υπάρχει κάποιος παράγοντας που στερεί από την καρδιά το οξυγόνο και πρέπει να διερευνηθεί άμεσα».

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Στους 29 βαθμούς ο υδράργυρος στα Χανιά – Σκόνη και λασποβροχές την Τετάρτη, παραμένουν οι υψηλές θερμοκρασίες

Δίκη για το Μάτι: Το Λιμενικό Σώμα δεν ενημερώθηκε από επίσημο φορέα για την φωτιά αλλά από έναν πολίτη

Στάση εργασίας σε Μετρό και ΗΣΑΠ την Τετάρτη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 12:36