search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 12:03
MENU CLOSE

Ευάγγελος Βενιζέλος: Η… συμβουλή στην κυβέρνηση για την διάλυση της Βουλής 

01.03.2023 07:56
venizelos_new

Τη δική του συμβουλή για τη διάλυση της Βουλής και τον χρόνο των εκλογών έδωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στο ειδικό δικαστήριο για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και προέτρεψε την κυβέρνηση να διάλυση τη Βουλή εφόσον βγει η απόφαση του Δικαστηρίου. 

«Θέλω να θυμίσω ότι, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, εάν διαλυθεί η Βουλή και προκηρυχθούν εκλογές δεν μπορεί να εκδοθεί η απόφαση αυτή, πρέπει να αναμένει τη συγκρότηση της νέας Βουλής, άρα ο Πρωθυπουργός που αποφασίζει για το πότε θα διαλυθεί η Βουλή και θα προκηρυχθούν οι εκλογές, ας λάβει υπόψη του ότι καλό είναι να δημοσιευτεί και αυτή η απόφαση, για να είναι καθαρό το τοπίο προεκλογικά», είπε ο κ. Βενιζέλος

Πάντως, σε ό,τι έχει να κάνει με τη δίκη το απόγευμα του Σαββάτου αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση περί ευθύνης υπουργών για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου, Όλγα Σμυρλή, είχε προτείνει την απαλλαγή του πρώην αναπληρωτή υπουργού και της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, από όλες τις κατηγορίες.

Διαβάστε επίσης:

Έφη Αχτσιόγλου: Σε αποκριάτικο mood με τον γιο της (photos)

Από τα «φεγγάρια» του Ανδρουλάκη, στο α μπε μπα μπλομ των κυβερνητικών συνεργασιών

Γιώργος Παπανδρέου: «Η Πάτρα απογειώνεται ξανά μετά από πολλά χρόνια»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 12:00