search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 17:53
MENU CLOSE

Τέμπη: Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στον τόπο της τραγωδίας του σιδηροδρομικού δυστυχήματος

01.03.2023 15:11
sakellaropoulou tempi87- new

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου διέκοψε την επίσημη επίσκεψη της στη Μολδαβία και το αεροπλάνο που τη μετέφερε προσγειώθηκε στη Λάρισα.

 Λίγη ώρα αργότερα μετέβη στον τόπο της τραγωδίας με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

 Συγκλονισμένη από την εικόνα που αντίκρισε, αλλά και από τις περιγραφές των υπευθύνων του Πυροσβεστικού Σώματος, για τις προσπάθειες απεγκλωβισμού επιβατών, τις πρώτες ώρες μετά τη σύγκρουση, η κ. Σακελλαροπούλου άφησε λίγα λουλούδια στα συντρίμμια ενός βαγονιού στη μνήμη των θυμάτων.

Αμέσως μετά η Πρόεδρος Δημοκρατίας αναχώρησε για να επισκεφτεί τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας όπου βρίσκονται συγγενείς θυμάτων και τραυματιών.

Την ίδια ώρα βαρύ είναι το κλίμα στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, καθώς συγγενείς των θυμάτων της αμαξοστοιχίας βρίσκονται μέχρι αυτή την ώρα στο σημείο και προχωρούν στην ταυτοποίηση των σορών. Το κλίμα που επικρατεί είναι βουβό και αρκετοί άνθρωποι είναι σε απόγνωση.

Οι συγγενείς των θυμάτων λαμβάνουν την ανάλογη ψυχολογική υποστήριξη από ειδική ομάδα, ενώ δεν είναι λίγοι που ακόμη αναζητούν τους δικούς τους ανθρώπους, οι οποίοι παραμένουν αγνοούμενοι.

Σημειώνεται πως 72 είναι οι τραυματίες από το δυστύχημα της αμαξοστοιχίας στα Τέμπη, οι οποίοι και νοσηλεύονται στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας. Παράλληλα, έξι νοσηλεύονται στις ΜΕΘ στη Λάρισα, ενώ ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ένα κοριτσάκι 6,5 μηνών που νοσηλεύεται στη χειρουργική του ΠΓΝΛ.

Διαβάστε επίσης:

Η τραγωδία στα Τέμπη απομακρύνει τις εκλογές του Απριλίου

Στα Τέμπη πάει ο Τσίπρας – «Αυτές είναι ώρες πένθους και όχι απόδοσης ευθυνών»

Τέμπη: Πηγαίνει στον τόπο της τραγωδίας ο Νίκος Ανδρουλάκης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 17:49