search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:12
MENU CLOSE

Τέμπη: Προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο πήρε ο σταθμάρχης – «Έχει αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί» (video)

02.03.2023 13:28
trena-tempi_sygkrousi_new

Ποινική δίωξη για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος καθώς και για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και σωματικές βλάβες κατά συρροή, ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα πρωτοδικών στο σταθμάρχη της Λάρισας, που θεωρείται από τις αρχές ως υπάιτιος για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο σταθμάρχης άσκησε το δικαίωμά του και ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί το Σάββατο 4 Μαρτίου.

Ο σταθμάρχης κατηγορείται «για μια κακουργηματική πράξη, που είναι διατάραξη συγκοινωνιών με κίνδυνο ζωής σε ανθρώπους στην κακουργηματική της μορφή», τόνισε ο δικηγόρος του.

Ο συνήγορός του σταθμάρχη έκανε εππλέον λόγο για συγκλίνουσα αμέλεια από πολλούς παράγοντες ενώ είπε οτι ο πελάτης του αναλαμβάνει εν μέρει την ευθύνη.

«Έχει αναλάβει το μερίδιο των ευθυνών που του αναλογεί, αλλά δεν είναι μόνο το λάθος αυτό. Υπάρχει ένα δάσος ευθυνών. Υπάρχει αμέλεια και από τους υπεύθυνους», είπε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος του σταθμάρχη.

«Δεν είναι το λάθος συγκεκριμένο, υπάρχει μια συγκλίνουσα αμέλεια από διάφορους παράγοντες. Υπάρχει μια διαδικασία που θα έπρεπε να ακολουθηθεί, η οποία από μεριάς του ακολουθήθηκε εν μέρει. Υπάρχουν σημεία που θα μπορούσε να είναι προσεκτικότερος τα οποία τα αναλαμβάνει και τα αποδέχεται» πρόσθεσε.

Παράλληλα είπε ότι ο πελάτης του είναι συντετριμμένος και δεν είναι καν σε θέσει να μιλήσει εξαιτίας της κακής του ψυχολογικής κατάστασης. «Δεν είναι σε θέση και δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να πει οτιδήποτε» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ευρύτερη έρευνα

Σε κάθε περίπτωση μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του σταθμάρχη, αναμένεται η υπόθεση να εισαχθεί στην Ολομέλεια του Εφετείου της Λάρισας προκειμένου η υπόθεση να ανατεθεί σε εφέτη ειδικό ανακριτή.

Πάντως, οι εισαγγελικές αρχές κατά την προκαταρκτική έρευνα για το τραγικό συμβάν, θα επεκτείνουν ευρύτατα την έρευνά τους. Κι αυτό επειδή θα αναζητήσουν, πέραν των ευθυνών του σταθμάρχη, τις ενδεχόμενες ευθύνες και παραλείψεις άλλων προσώπων, που συνδέονται και έχουν καθοριστικό ρόλο στις εγκαταστάσεις, λειτουργία, κ.λπ. του σιδηροδρομικού δικτύου.

Παρά την αρχική του άρνηση, ο σταθμάρχης φέρεται χθες να ομολόγησε το λάθος του, το οποίο απέδωσε στην «κακιά ώρα».

Παρότι αρχικά υποστήριξε ότι το δυστύχημα οφείλεται σε λάθος του συστήματος, λέγοντας ότι το κατάλαβε όταν πληροφορήθηκε τι είχε συμβεί, τελικώς παραδέχθηκε ότι τροχοδρόμησε την επιβατική αμαξοστοιχία σε λάθος ράγες.

Διαβάστε επίσης:

Σύγκρουση τρένων – Ξέσπασε συνταξιούχος μηχανοδηγός: «Αν υπήρχε τηλεδιοίκηση δεν θα είχε συμβεί τίποτα» (Video)

Διεθνή ΜΜΕ για Τέμπη: Οργισμένες διαδηλώσεις και καταγγελίες για το απαρχαιωμένο δίκτυο (Photos)

Δυστύχημα στα Τέμπη: Στους 46 οι νεκροί – Ανασύρθηκαν 7 απανθρακωμένα πτώματα από το βαγόνι – εστιατόριο (photos/videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:07