search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 11:39
MENU CLOSE

Ιερώνυμος για τραγωδία στα Τέμπη: «Τη Μεγάλη Παρασκευή φέτος τη ζούμε νωρίτερα»

05.03.2023 13:36
Αρχιεπίσκοπος για Αγιά Σοφιά: «Δεν θα τολμήσουν να την κάνουν τζαμί» (Video) - Media

«Φέτος η Μεγάλη Εβδομάδα ήρθε νωρίτερα… και δεν υπάρχουν λόγια να αποτυπώσουν τον ανθρώπινο πόνο. Και όλοι μας σαν την Παναγία που ως μάνα θρήνησε τον Χριστό θρηνούμε για αυτά τα παιδιά μας», τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά την επιμνημόσυνη δέηση υπέρ Αναπαύσεως των θυμάτων της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη. 

«Η σκέψη και η προσευχή μας είναι στα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Ζούμε μια σκληρή εθνική συμφορά. Την Μ. Παρασκευή φέτος τη ζούμε νωρίτερα. Όλοι θρηνούμε για τον χαμό αυτών των παιδιών», ανέφερε.

Απευθυνόμενος προς τις οικογένειες των θυμάτων, ο αρχιεπίσκοπος σημείωσε: «Ο μόνος τρόπος να αγκαλιάσετε και πάλι τα παιδιά σας είναι να πιστέψετε ότι τον τελευταίο λόγο δεν τον έχει ο θάνατος αλλά η ανάσταση. Γονατίζω αδύναμος μπροστά σας στο βάρος αυτού του πρώιμου αποχωρισμού».

Η Θεία Λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας και επιμνημόσυνη δέηση για τους νεκρούς των Τεμπών τελέστηκαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τη βαθύτατη θλίψη του εξέφρασε εκ μέρους της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ο μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος για τα θύματα του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Εξάλλου, αναφέρθηκε στον συμβολισμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας, «την εορτή της Ορθοδόξου Εκκλησίας ανά την Οικουμένη».

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Επεισόδια στο Σύνταγμα μετά το συλλαλητήριο για την τραγωδία (Video)

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Κοιμάται λίγο, ξυπνάει, λέει συνεχώς “μυρίζει καμένο”»

Τραγωδία στα Τέμπη: Σε αργία ο σταθμάρχης Λάρισας και ο προϊστάμενός του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 11:38