search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:44
MENU CLOSE

Τραγωδία στα Τέμπη: Σε αργία ο σταθμάρχης Λάρισας και ο προϊστάμενός του

05.03.2023 10:35
trena-tempi_sygkrousi_new

Σε αργία τέθηκε ο σταθμάρχης Λάρισας και ο προϊστάμενός του για την τραγωδία στα Τέμπη με απόφαση του προέδρου του ΟΣΕ, Σπύρου Πατέρα μέχρι και να ολοκληρωθεί η έρευνα για την τοποθέτηση του σταθμάρχη στον σταθμό της Λάρισας.

«Ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος για άλλη μια φορά εκφράζει τα συλλυπητήρια και την οδύνη του, δεσμευόμενος ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποδοθεί πλήρης και απόλυτη δικαιοσύνη σε ό,τι αφορά τα αίτια του τραγικού συμβάντος στο οποίο χάθηκαν τόσες ανθρώπινες ζωές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΣΕ.

«Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση και τα στελέχη του Οργανισμού βρέθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος και με ειδικά συνεργεία έχουν ρίξει το βάρος τους στον απεγκλωβισμό των επιβατών και τη συνολική αντιμετώπιση του δυστυχήματος στο πεδίο συνδράμοντας όλους τους συναρμόδιους φορείς. Υπό το βάρος τέτοιων συνθηκών και με βάση αυτές τις προτεραιότητες είναι εξαιρετικά δύσκολο ο Οργανισμός να ανταποκριθεί στην λεπτομερή ενημέρωση της κοινής γνώμης μέσω των ΜΜΕ κάτι το οποία θα συμβεί το επόμενο διάστημα με το μέγιστο σεβασμό στα θύματα του δυστυχήματος», συνεχίζει.

«Ο ΟΣΕ κάνει επιπλέον γνωστό ότι, ο Σταθμάρχης βάρδιας του Σταθμού της Λάρισας και ο Προϊστάμενος του έχουν τεθεί από την πρώτη στιγμή σε αργία καθότι βρίσκεται σε εξέλιξη η προανακριτική διαδικασία για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος», καταλήγει.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών

Η διαδικασία πραγματοποιείται σύμφωνα με το άρθρο 102/30-5-2022 του εσωτερικού κανονισμού του ΟΣΕ.

«Αργία σε περίπτωση κατάφωρου αδικήματος. Βάσει του άρθρου 102/30-5-2022 του Εσωτερικού Κανονισμού λειτουργίας του ΟΣΕ και κατόπιν απόφασης του Προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού κ. Σπ. Πατέρα, από 4-3-2023 τίθεται σε αργία ο Επιθεωρητής Νικολάου Δημήτριος του Παναγιώτη μέχρι τη διεξοδική διερεύνηση της καταλληλότητας και επιλογής του Σταθμάρχη Σαμαρά Βασιλείου για υπηρεσία στον στ. Λάρισας», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών.

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Στον εισαγγελέα ο σταθμάρχης υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Τραγωδία στα Τέμπη: «Ήταν να ταξιδέψω στο 2ο βαγόνι, ο φίλος μου είπε να μπω στο τελευταίο» (Video)

Τέμπη: Νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:35