search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:28
MENU CLOSE

Επεισόδια στο Σύνταγμα: Βίντεο αποκαλύπτουν την αστυνομική βία – Διεμβολισμοί και χτυπήματα με γκλομπ κατά διαδηλωτών

06.03.2023 11:07
astynomia_sytagma_new

Μπορεί το αρχηγείο της ΕΛΑΣ να εξέδωσε ανακοίνωση για τα επεισόδια που ξέσπασαν στην πλατεία Συντάγματος κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης και πορείας διαμαρτυρίας για τα Τέμπη, κάνοντας λόγο για… απόκρουση επιθέσεων, όμως η πραγματικότητα φαίνεται να το διαψεύδει.

Βίντεο – ντοκουμέντο, που έρχονται συνεχώς στην δημοσιότητα, ενισχύουν τις καταγγελίες για απρόκλητες επιθέσεις των ανδρών των ΜΑΤ και της ΔΙΑΣ, με διεμβολισμούς, χτυπήματα με γκλομπ και βροχή χημικών ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές.

Αφού οι ΜΑΤτζήδες προσπάθησαν κατ’ επανάληψη να διαλύσουν το ειρηνικό πλήθος, προχώρησαν στις συλλήψεις πέντε ανθρώπων ένας εκ των έπεσε θύμα της αστυνομικής βίας στα χέρια τους.

Νωρίτερα, πολλοί από τους συγκεντρωμένους αψήφησαν την νέα επίδειξη αστυνομικής καταστολής, που «έπνιξε» την πορεία στα χημικά.

Σε άλλο βίντεο φαίνονται ξεκάθαρα ένστολος να επιτίθεται με φόρα στη μηχανή κατά διαδηλωτή δικηγόρου από την «Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή», ο οποίος υπέστη έγκαυμα στο πόδι από κρότου λάμψης.

Τέλος, σε άλλο βίντεο απεικονίζεται άνδρας των ΜΑΤ να πετάει δακρυγόνο μέσα στο μετρό της Ομόνοιας, παρόλο που μπροστά τους ήταν ένας πολίτης που μπήκε ανάμεσα σε εκείνους και ομάδα ατόμων, η οποία ξεκίνησε να υποχωρεί χάρη στην παρέμβασή του.

Αμέσως μετά ένστολος πέταξε πέτρα με τις πληροφορίες από το Copwatch να αναφέρουν τραυματίες.

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Νέο συγκλονιστικό βίντεο λίγο μετά τη σύγκρουση των τρένων

Πάτρα: Επίθεση στην Διεύθυνση Συγκοινωνιών για τα Τέμπη – Έσπασαν τζάμια και έγραψαν συνθήματα (Photos)

Ωρωπός: Έντονες αντιδράσεις για το πλήρωμα δημοτικού ασθενοφόρου – Έπλενε με λάστιχο γυναίκα στον δρόμο (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:27