search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 08:50
MENU CLOSE

Ωρωπός: Έντονες αντιδράσεις για το πλήρωμα δημοτικού ασθενοφόρου – Έπλενε με λάστιχο γυναίκα στον δρόμο (Video)  

06.03.2023 10:34
orospos_asthenoforo2

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η εικόνα που είδε το φως της δημοσιότητας από τον Ωρωπό όπου πλήρωμα δημοτικού ασθενοφόρου πλένει με λάστιχο σε πιλοτή πολυκατοικίας μια ηλικιωμένη γυναίκα.

Η γυναίκα ήταν γυμνή, ξαπλωμένη σε μια κουβέρτα στην πιλοτή μιας πολυκατοικίας. Η εικόνα, που δεν συνάδει με ένα συγχρονο κράτος, έχει προκαλέσει αποτροπιασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νοσηλευτικό πλήρωμα του δημοτικού ασθενοφόρου κλήθηκε να παραλάβει μια 70χρονη γυναίκα, η οποία φέρεται να έχει ψυχολογικά προβλήματα, από την κατοικία της, στην οποία ζούσε μόνη, στην παραλία Μαρκόπουλου

Για «άθλιο περιστατικό» κάνει λόγο ο υπουργός Υγείας

Για «άθλιο περιστατικό» για τον Ωρωπό κάνει λόγο ο Θάνος Πλεύρης

Σε ανάρτησή του στο Twitter αργά το βράδυ της Κυριακής, ο υπουργός Υγείας κάνει λόγο για άθλιο περιστατικό και σημειώνει πως οι υπάλληλοι που έπλυναν με αυτόν τον τρόπο την 70χρονη «δεν εργάζονται ούτε στο ΕΚΑΒ, ούτε συνολικά στο Υγείας».

Πιο αναλυτικά, ο Θάνος Πλεύρης έγραψε: «Το άθλιο περιστατικό στον Ωρωπό δεν έχει σχέση με εργαζόμενους στο υπουργείο Υγείας, όπως λανθασμένα διακινούν κάποιοι. Οι συγκεκριμένοι δεν εργάζονται ούτε στο ΕΚΑΒ, ούτε συνολικά στο Υγείας. Οι διασώστες μας σώζουν καθημερινά συνανθρώπους μας και δεν έχουν σχέση με απάνθρωπες συμπεριφορές

«Τέτοιες απάνθρωπες συμπεριφορές δεν θα μείνουν ατιμώρητες»

Δήμαρχος: «Θα καταλογίσω τις ευθύνες»

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ωρωπού ενημέρωσε χθες το βράδυ πως έχει δώσει ήδη εντολή για κατεπείγουσα ΕΔΕ «που θα ερευνήσει και θα καταλογίσει ευθύνες όπου υπάρχουν».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο δήμαρχος Ωρωπού δήλωσε πως το ασθενοφόρο κλήθηκε να πάει στη συγκεκριμένη πολυκατοικία καθώς υπήρχαν διαμαρτυρίες από ενοίκους της ότι η 69χρονη μυρίζει άσχημα, ότι μένει μόνη της και δεν μπορεί να αυτοσυντηρηθεί. Σύμφωνα με τον ίδιο, το όχημα ανήκει στον δήμο και τη διαχείριση την έχει ιδιωτική εταιρεία, με την οποία ο Δήμος Ωρωπού έχει συνάψει σύμβαση.

Όπως έγραψε στο Facebook, «ενημερώθηκα πριν από λίγο για το θλιβερό συμβάν με την άτυχη συνδημότη μας, την οποία πλένει γυμνή στην πιλοτή μιας πολυκατοικίας πλήρωμα του δημοτικού ασθενοφόρου το οποίο ανήκει στην εταιρεία με την οποία έχει σύμβαση ο δήμος. Ως άνθρωπος καταδικάζω απερίφραστα το απαράδεκτο συμβάν και αισθάνομαι αποτροπιασμό και ντροπή. Ως δήμαρχος έχω δώσει ήδη εντολή για κατεπείγουσα ΕΔΕ που θα ερευνήσει και θα καταλογίσει ευθύνες όπου υπάρχουν.

Επίσης, επικοινώνησα με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας και του ζήτησα να απομακρυνθεί το συγκεκριμένο πλήρωμα από το δημοτικό ασθενοφόρο. Θέλω να διαβεβαιώσω τους συνδημότες μου ότι τέτοιες απάνθρωπες συμπεριφορές απ’ όπου κι αν προέρχονται δεν θα μείνουν ατιμώρητες

«Από εκεί και πέρα βάσει της ΕΔΕ θα διακόψουμε τη σύμβαση και το πόρισμα θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα» κατέληξε ο δήμαρχος Ωρωπού.

Διαβάστε επίσης

Το αίμα στα Τέμπη ξεχείλισε το ποτήρι

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Τι είπε ο σταθμάρχης στην ανακρίτρια

Καιρός σήμερα: Συννεφιά και τοπικές βροχές – Πού θα φθάσει η θερμοκρασία (Videos)



google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 08:50