search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 12:29
MENU CLOSE

Τέμπη: Καταγγελία για το δυστύχημα – «Η απογύμνωση ενός ολόκληρου τρόπου λειτουργίας, κανείς δεν εξεπλάγη» (video)

06.03.2023 15:42
tempi_kataggelia_distichima_trena_1200-700_0603_new

«Εδώ έχουμε την απογύμνωση ενός ολόκληρου τρόπου που λειτουργούμε. Και όχι μόνο σε μεταφορές, αλλά κυρίως θα πρέπει να γίνει βαθιά ενδοσκόπηση από τον ΟΣΕ, διότι αυτό που βλέπουμε είναι ένα αποτέλεσμα το οποίο δεν εξέπληξε», καταγγέλλει ο Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και Επίκουρος Καθηγητής Συστημάτων Μεταφορών του Πανεπιστημίου της Κύπρου, Λουκάς Δημητρίου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφορικά με την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, τόνισε πως «δουλέψαμε για πάρα πολλά χρόνια χωρίς το επίπεδο της ασφάλειας που θα έπρεπε να δώσουμε στον πολίτη, στον επιβάτη και στον εργαζόμενο.

«Δουλέψαμε για πάρα πολλά χρόνια χωρίς το επίπεδο της ασφάλειας που θα έπρεπε να δώσουμε στον πολίτη, στον επιβάτη και στον εργαζόμενο.

Ίσως καλά καλά και οι ίδιοι οι άνθρωποι δεν ήξεραν πόσα επικίνδυνα πράγματα έκαναν. Για πολύ καιρό όλοι είμαστε εθισμένοι να λέμε “ελληνική πατέντα, ελληνική ευρηματικότητα”.

Δουλεύαμε ένα μεγάλο σύστημα. Αυτά δεν γίνεται να τα λειτουργούμε με πατέντες ή με παρωχημένο τρόπο.

Κανένας δεν εξεπλάγη, διότι όλοι, ειδικά οι γνωρίζοντες και οι εργαζόμενοι και οι διοικήσεις, όσοι έπρεπε να γνωρίζουν – γνώριζαν και για λόγους μικροσυμφερόντων, αβλεψίες, ασχετοσύνης, έκαναν ότι δεν το βλέπουν.

Δεν χρειάζεται να μάθουμε από τα λάθη μας. Ας μάθουμε από τα λάθη άλλων, εν πάσει περιπτώσει».

Διαβάστε επίσης:

Δυστύχημα στα Τέμπη: Ταυτοποιήθηκε ο 33χρονος από το Μπαγκλαντές που επέβαινε στην επιβατική αμαξοστοιχία

Τραγωδία στα Τέμπη: 57 άδειες καρέκλες έξω από το υπουργείο Μεταφορών (Photos)

Τέμπη: Προς αναβάθμιση οι έρευνες για το δυστύχημα – Νέα παρέμβαση Ντογιάκου για την καθυστέρηση του εκσυγχρονισμού του ΟΣΕ (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 12:29