search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 11:10
MENU CLOSE

ΟΣΕ: Πώς θα επαναλειτουργήσει ο σιδηρόδρομος – Τι θα ανακοινώσει ο Γεραπετρίτης

08.03.2023 07:55
ose new

 Πλαίσιο άμεσων μέτρων για την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου θα ανακοινώσει σε συνεντευξη τύπου που θα παραχωρήσει ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Μεταξύ άλλων, αναμένεται να ανακοινώσει:

– τοποθέτηση και δεύτερου σταθμάρχη ανά βάρδια

– επαναφορά του συντονιστικού κέντρου του ΟΣΕ μέχρι να ολοκληρωθεί στο 100% ο δίκτυο τηλεδιοίκησης στον σιδηρόδρομο

– θέσπιση Επιτροπής εσωτερικού ελέγχου στον ΟΣΕ.

Δεν σταματούν τα δρομολόγια στη γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σκέψη να σταματήσουν τα δρομολόγια των επιβατικών τρένων στο δίκτυο Αθήνα – Θεσσαλονίκη για ένα διάστημα ως και ένα μήνα, μέχρι δηλαδή να υπάρξει ένα πιο ασφαλές περιβάλλον για τις μετακινήσεις με τον σιδηρόδρομο, δεν κέρδισε τελικά έδαφος. Κανονικά θα γίνονται και τα δρομολόγια των εμπορικών τρένων καθώς υπάρχουν συμβάσεις εταιρειών με την Hellenic Train για τη μεταφορά αγαθών και οποιαδήποτε διατάραξη τους θα συνεπαγόταν τεράστιες οικονομικές ζημιές και για τις δύο πλευρές αλλά και για την οικονομία της χώρας.

Ο Γ. Γεραπετρίτης αναμένεται επίσης να απαντήσει στις επιθέσεις που δέχεται η κυβέρνηση. Θα αναφερθεί μεταξύ άλλων στην πορεία της περίφημης Σύμβασης «717» για τα συστήματα ασφαλείας των τρένων.

Θα δώσει χρονοδιαγράμματα τόσο για το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων όσο και για την εγκατάσταση της τηλεδιοίκησης σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο, η οποία επιδιώκεται να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο ως το τέλος του 2023.

Υπουργικό Συμβούλιο αύριο για τα Τέμπη

Την Πέμπτη, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών θα θέσει για έγκριση τις θεσμικές παρεμβάσεις για την επόμενη ημέρα στο σιδηρόδρομο μετά την εθνική τραγωδία των Τεμπών.

Στην Αθήνα σήμερα οι Ευρωπαίοι ειδικοί

Στην Αθήνα φτάνουν αύριο εμπειρογνώμονες της Ε.Ε. και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων να παράσχουν τεχνογνωσία στην Ελλάδα, ώστε να τρέξουν άμεσα και αποτελεσματικά οι πρωτοβουλίες για την ασφάλεια των μετακινήσεων και τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου.

Διαβαστε επίσης

Τέμπη: Βίντεο-ντοκουμέντο λίγο πριν σύγκρουση των τρένων – «Φλασάρησε ένα κλειδί» ακούγεται να λέει ο σταθμάρχης

Το Βατικανό παρέδωσε στην Ελλάδα τρία θραύσματα του Παρθενώνα

Τρένα: Χωρίς σταθμάρχη διαδρομή 4,5 ωρών με «τυφλές» διαβάσεις – Οι προειδοποιήσεις από το 2021 (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 11:10