search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 16:20
MENU CLOSE

Εκλογές 2023: Εκτός ψηφοδελτίων ΝΔ η Σοφία Νικολάου – «Πόλεμος» διαρροών και ανακοινώσεων

10.03.2023 18:53
nikolaou new

Δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές, η πρώην Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, με δική της απόφαση, όπως δηλώνει η ίδια, αφήνοντας αιχμές ότι η Νέα Δημοκρατία δεν την στήριξε απέναντι στις επιθέσεις που εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η θέση της την έφερε σε κόντρα με το Μαξίμου, καθώς από την κυβέρνηση την είχαν ενημερώσει ότι ότι δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Ωστόσο, σύμφωνα με το περιβάλλον της κ. Νικολάου η απόφαση ελήφθη από την ίδια και την κοινοποίησε με επιστολή στη Νέα Δημοκρατία πριν από λίγα 24ωρα. Η κ. Νικολάου λέει πως έλαβε την απόφαση να μην είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές για λόγους ευθιξίας καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη μια έρευνα για τις προμήθειες της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής. 

Η απόφαση ελήφθη, καθώς φέρεται να θεωρεί ότι η Νέα Δημοκρατία δεν στήριξε την υποψηφιότητά της απέναντι στις επιθέσεις που εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ και παρά το γεγονός ότι η κ. Νικολάου έχει στη διάθεσή της όλο το πόρισμα του ΣΔΟΕ και άλλα στοιχεία που, κατά την ίδια, την αθωώνουν πλήρως για όσα την κατηγορεί η αξιωματική αντιπολίτευση.

Μάλιστα, όλη αυτή η συζήτηση γίνεται όπως επισημαίνουν πηγές από το περιβάλλον της, τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία αποδέχεται να είναι υποψήφιος ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Παράλληλα, σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα, με την τραγωδία στα Τέμπη να σφραγίζει τη χώρα και τις πολιτικές εξελίξεις η κ. Νικολάου εκτιμά ότι οι προσωπικές βλέψεις δεν είναι πάνω από τον πόνο που νιώθουν όλοι οι πολίτες.

Πάντως, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως πηγές της κ Νικολάου μιλούν για «γαλάζιες» παρεμβάσεις και για -ακόμα χειροτέρα- «συμβόλαια» προκειμένου να… απελευθερωθεί μια θέση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στην Εύβοια.

Το πρόβλημα πάντως, μετά την απόσυρση της κ. Νικολάου, λένε καλά πληροφορημένες πηγές, είναι ότι ανοίγει ένας ασκός του Αιόλου αξίας… 9 δισ. ευρώ, όσες είναι και οι απευθείας αναθέσεις που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια και για τα οποία σίγουρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει εξηγήσεις τώρα που «κατάφερε» να περάσει την απόσυρση της πρώην Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Τι διαρρέει η ΝΔ, τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Σημειώνεται πάντως ότι από την Νέα Δημοκρατία κάνουν λόγο για ερωτηματικά που προκαλούν οι δηλώσεις της κυρίας Νικολάου και διευκρινίζουν ότι της ειχε διαμηνυθεί με απόλυτα σαφή τρόπο ότι δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις προσεχείς εκλογές. Από το κόμμα ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να τοποθετηθούν με επίσημη ανακοίνωση, απλώς κατά την δημοσιοποίηση των ψηφοδελτίων δεν θα έχει συμπεριληφθεί το όνομά της.

«Μετά την έξοδο Νικολάου μένει το πλιάτσικο και η ντροπή όσων την υπερασπίζονταν» απαντά το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία σχολιάζοντας τις εξελίξεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η κα Νικολάου δεν θα είναι τελικά υποψήφια στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Μετά την εξέλιξη αυτή, μένουν δύο πράγματα: Η αποδεδειγμένη ζημία των δημοσίων ταμείων από το πλιάτσικο με τις απευθείας αναθέσεις σε ανύπαρκτες εταιρίες που πλέον διερευνάται από τη Δικαιοσύνη και η ντροπή δεκάδων στελεχών και υπουργών της ΝΔ που τόσο καιρό την υπερασπίζονταν με πάθος. 

Τώρα, αν αποπέμφθηκε από τα ψηφοδέλτια ή δεν είχε το θάρρος ούτε αυτό να κάνει ο κ. Μητσοτάκης και αποχώρησε οικειοθελώς, δεν ενδιαφέρει κανέναν. Ας τα λύσουν μεταξύ τους».

Η αντίδραση από τη Σοφία Νικολάου

Η Σοφία Νικολάου, έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook:

«Πορεύτηκα στην προσωπική, επαγγελματική και πολιτική μου διαδρομή με απόλυτη διαφάνεια, με καθημερινό αγώνα και με την πεποίθηση ότι αν παλέψεις μπορείς να πετύχεις τα πάντα. Περπάτησα και συνεχίζω να περπατώ με το κεφάλι ψηλά, όσες επιθέσεις κι αν δέχθηκα, όση λάσπη κι αν εκτόξευσαν κάποιοι σε βάρος μου.

Έδωσα καθημερινές μάχες, θέλοντας να υπηρετήσω την Ελλάδα και κυρίως την πατρίδα μου την Εύβοια. Όμως, σ’ αυτή τη τραγική στιγμή για τον τόπο, σε μια περίοδο που το κλίμα είναι αφάνταστα βαρύ, οφείλω να πάρω μια δύσκολη απόφαση.

Η ηθική μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές. Όσο βρίσκεται σε εξέλιξη μια έρευνα σε βάρος μου, είναι αδύνατον να συνεχίσω την προεκλογική μου δραστηριότητα γι’ αυτό και σταματώ την εκστρατεία μου στο Νομό της Εύβοιας.

Δήλωσα από την πρώτη στιγμή και δηλώνω και σήμερα ότι όλα όσα με κατηγορούν είναι συκοφαντίες που πολύ σύντομα θα καταπέσουν στη Δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχει σε βάρος μου καμιά ποινική δίωξη, δεν διώκομαι από κανέναν, παρά μόνο από τους συκοφάντες μου γι’ αυτό και δεν διαπραγματεύομαι με κανένα την αξιοπρέπειά μου.

Δυστυχώς, σήμερα επικρατούν οι κραυγές και τα ουρλιαχτά εκείνων, που σκεπάζουν τη λογική, και την ακεραιότητα, τον αγώνα που έχω δώσει για να φτάσω μέχρι εδώ.

Όμως ο πόνος που βιώνει η ελληνική κοινωνία είναι πάνω από προσωπικές βλέψεις και στρατηγικές και αυτό που προέχει είναι να χτίσουμε μια καλύτερη Ελλάδα, μία σωστή Ελλάδα με ανθρώπους που έχουν όρεξη για δουλειά αλλά και αγάπη για τον τόπο.

Θέλω να ευχαριστήσω τους χιλιάδες Ευβοιώτες που με στήριξαν αυτούς τους μήνες. Τους έχω όλους στην καρδιά μου».

Διαβάστε επίσης:

Ληστεία σε πάρκινγκ στην Εθνική Οδό – Άνω των 200.000 ευρώ η λεία

Ξυλοδαρμό αρχαιολόγου καταγγέλλει ο ΣΕΑ – Η επίθεση φέρεται να συνδέεται με υποθέσεις που αφορούν τη Μύκονο

Λάρισα: Η παραδοχή του αδελφού της 38χρονης που γέννησε και πέταξε το βρέφος- «Εγώ έθαψα το μωρό»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 16:18