search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:42
MENU CLOSE

Τέμπη: «Λάρισα ακούει; Πάω καλά;» – Ο διάλογος του μηχανοδηγού με τον σταθμάρχη πριν τη σύγκρουση (video)

10.03.2023 15:58
tempi_trena_distichima_1003_new

Νέες αποκαλύψεις για το τι συνέβη μεταξύ σταθμάρχη και μηχανοδηγού, λίγα λεπτά πριν από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, μάρτυρας, που έχει καταθέσει ήδη στην υπηρεσία του, είπε ότι ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας, μέσω VHF ρωτούσε συνεχώς τον σταθμάρχη στη Λάρισα αν πηγαίνει σωστά.

Συγκεκριμένα, ο μηχανοδηγός ρωτάει αρχικά «Λάρισα ακούει;» και ο σταθμάρχης δεν απαντά. Ο μηχανοδηγός ρωτάει για δεύτερη φορά, χωρίς να πάρει απάντηση από τον σταθμάρχη. Την τρίτη φορά ρώτησε «Λάρισα ακούει; Πάω καλά;», με τον σταθμάρχη να απαντά εκνευρισμένος «αφού σου είπα. Νέους Πόρους», χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει αν το Intercity 62 κινείται στην άνοδο ή στην κάθοδο.

Όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ, ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει καταθέσει ήδη στις αρχές και έχει ενημερώσει και την αρμόδια υπηρεσία.

Πώς αποφεύχθηκε σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών

Νωρίτερα, το Open προχώρησε στην αποκάλυψη ότι μία καθυστέρηση απέτρεψε τη σύγκρουση της επιβατικής αμαξοστοιχίας με τρένο του προαστιακού από τη Θεσσαλονίκη στη Λάρισα με 60 επιβάτες.

Ο συρμός του προαστιακού ακολουθούσε την εμπορική αμαξοστοιχία κι επειδή υπήρχε καθυστέρηση στο δρομολόγιο, η σταθμάρχης Νέων Πόρων έδωσε οδηγία να ξεκινήσει πρώτα η εμπορική.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Την προσαγωγή δύο μαθητών υπό κατάληψη σχολείου καταγγέλλει η ΚΝΕ

Λάκης Παπαστάθης: Πλήθος επωνύμων στην κηδεία του σπουδαίου σκηνοθέτη (photos)

Έξωση οικογένειας στην Καλαμαριά: «Ψάξαμε τα funds, βρήκαμε άδεια γραφεία στο Δουβλίνο και… πιτσαρία στις Βρυξέλλες» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:40