search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 03:36
MENU CLOSE

Θεόφιλος Ξανθόπουλος: «Οι συγγενείς των θυμάτων δεν έχουν πρόσβαση στη δικογραφία δέκα μέρες μετά το δυστύχημα»

10.03.2023 13:06
xanthopoulos_syriza_1003_new

Την καταγγελία πως «δέκα μέρες μετά το δυστύχημα στα Τέμπη που συγκλόνισε τη χώρα, οι συγγενείς των θυμάτων δεν έχουν πρόσβαση στη δικογραφία, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να ασκήσουν τα κατά νόμο δικαιώματά τους», έκανε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιστύλιο της Βουλής.

Ο ίδιος ανέφερε ότι «η αρμόδια ανακριτική αρχή δεν έχει επισκεφθεί την έδρα των οργανισμών Hellenic Train, ΕΡΓΟΣΕ, ΟΣΕ, έτσι ώστε να δει, κι ενδεχομένως να κατάσχει, έγγραφα ή ψηφιακό υλικό σχετικό με την υπόθεση».

Και επανέλαβε την καταγγελία που έχει κάνει από την αρχή της εβδομάδας και ο τομεάρχης Μεταφορών, Νίκος Παππάς, ότι «οι “παραιτηθέντες”, σε εισαγωγικά, επικεφαλής του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ παραμένουν στη θέση τους με απεριόριστη πρόσβαση σε ευαίσθητο υλικό, ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται».

«Η ελληνική κοινωνία αναζητά απαντήσεις. Κανείς δε δικαιούται να παίζει με αυτό το τεράστιο θέμα. Η νομιμότητα στο τέλος θα επικρατήσει», σημείωσε.

Στην ερώτηση δημοσιογράφου αν πιστεύει ότι το ανθρώπινο λάθος οδήγησε σε αυτή την τραγωδία, απάντησε: «Εφόσον η δικαιοσύνη έχει επιληφθεί, είμαι κατά νόμο αναρμόδιος να προσδιορίσω τι έφταιξε. Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι δεν μπορεί ένα τεράστιο ζήτημα να φορτωθεί στις πλάτες του τελευταίου τροχού της αμάξης, που είναι ο σταθμάρχης».

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης με Σακελλαροπούλου: Έρευνα για την τραγωδία στα Τέμπη με διαφάνεια και ταχύτητα

Πώς θα κινηθεί από εδώ και πέρα ο ΣΥΡΙΖΑ – Τι ετοιμάζει

Κάτω από την πίεση των δημοσκοπήσεων βρίσκεται η κυβέρνηση – Η τακτική της απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48