search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 12:36
MENU CLOSE

Μουντιάλ 2030: Διαψεύδει το υπουργείο Αθλητισμού την κοινή υποψηφιότητα με Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο

14.03.2023 20:55
katar- moundial gipedo- new

Διαψεύδει το υπουργείο Αθλητισμού δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κοινή υποψηφιότητα της Ελλάδας με Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία για την συνδιοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030.

Ειδικότερα, λίγο μετά την επισημοποίηση της υποψηφιότητας του Μαρόκου για τη συνδιοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030, επικράτησε έντονη φημολογία, που εμφάνιζε την Ελλάδα μαζί με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο να έχουν καταθέσει τη δική τους πρόταση στη Διεθνή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Τη φημολογία αυτή διέψευσαν κατηγορηματικά κύκλοι του Υφυπουργείου Αθλητισμού καθώς όπως τόνισαν με νόημα: «… δεν υπάρχει επίσημη (ή ανεπίσημη, ή οποιαδήποτε άλλης μορφής) κατάθεση στη FIFA συνυποψηφιότητας της χώρας μας -μαζί με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο- για τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2030. Εξακολουθούν να ισχύουν στο ακέραιο όσα δήλωσε στις 8 Φεβρουαρίου ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης».

Το δημοσίευμα του Politico και η διάψευση

Υπενθυμίζεται πως το Politico σε δημοσίευμά του έκανε λόγο για «Προσφορά «μαμούθ» από τη Σαουδική Αραβία στην Ελλάδα για «εξαγορά» του Παγκοσμίου Κυπέλλου».

Η Σαουδική Αραβία προσφέρθηκε να χρηματοδοτήσει την ανέγερση νέων σταδίων σε Ελλάδα και Αίγυπτο εφόσον συμφωνούσαν σε συνεργασία με την χώρα του Περσικού, προκειμένου να στηρίξουν την φιλοξενία και διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030 και στην κατάθεση συνυποψηφιότητας για την ανάληψη της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί σε επτά χρόνια, ανέφερε το εν λόγω δημοσίευμα.

Αυγενάκης: Ανακριβές το δημοσίευμα του Politico

Ανακριβές είχε χαρακτηρίσει ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, το δημοσίευμα του περιοδικού Politico για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030, στο σημείο που ενέπλεκε τη χώρα μας, ωστόσο παραδέχτηκε πως υπήρχαν επαφές οι οποίες όμως ήταν σε πρώιμο στάδιο.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Αυγενάκης χαρακτήρισε το δημοσίευμα «γεμάτο ανακρίβειες», επισημαίνοντας ότι οι επαφές με τις άλλες δύο χώρες βρίσκονται σε αρχικό στάδιο.

«Το δημοσίευμα του Politico, περί “εξαγοράς” της Ελλάδας από τη Σαουδική Αραβία για το Μουντιάλ 2030, είναι γεμάτο ανακρίβειες. Μεταξύ των δύο χωρών και της Αιγύπτου διεξάγονται μεν επαφές, αλλά ακόμη βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο διερεύνησης δυνατοτήτων για κατάθεση υποψηφιότητας», έγραψε τότε ο υφυπουργός στο twitter.

Διαβάστε επίσης:

Μουντιάλ 2026: Οριστικά με 48 ομάδες, 104 αγώνες σε 40 μέρες και φάση των «32»

Προειδοποιητικές «βολές» Αντετοκούνμπο: «Κάποιοι εκλαμβάνουν την ευγένεια ως αδυναμία» (Video)

Basket League: Σπουδαία νίκη για τον ΠΑΟΚ – «Εκτέλεσε» τον Παναθηναϊκό με 81-73 (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 12:36