search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 13:40
MENU CLOSE

Tέμπη: Τρεις σιδηροδρομικοί καλούνται σε απολογία από τον ειδικό εφέτη ανακριτή

14.03.2023 17:16
tempi

Σε απολογία καλούνται από τον ειδικό εφέτη ανακριτή Σωτήριο Μπακαΐμη, που έχει οριστεί να διενεργήσει την έρευνα για το φονικό δυστύχημα στα Τέμπη, τρεις σιδηροδρομικοί που ήδη διώκονται ποινικά με βαρύτατες κατηγορίες για την τραγωδία.

Πρόκειται για τον επιθεωρητή κυκλοφορίας που ήταν εκείνος που τοποθέτησε στις νυχτερινές βάρδιες τον άπειρο σταθμάρχη της Λάρισας, ο οποίος προφυλακίστηκε, αφού θεωρήθηκε ένας εκ των υπαιτίων της μετωπικής σύγκρουσης των τρένων.

Ο επιθεωρητής της κυκλοφορίας διώκεται ποινικά για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος με ποινές από 10 χρόνια ως ισόβια. Επίσης, αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή, τόσες, όσοι και οι νεκροί της τραγωδίας και σωματικές βλάβες με τον ίδιο ποινικό χαρακτηρισμό, τόσες, όσοι και οι τραυματίες.

Εκτός από τον επιθεωρητή κυκλοφορίας σε απολογία καλούνται και οι δύο ακόμα σιδηροδρομικοί, σταθμάρχες που είχαν την υποχρέωση να παραμείνουν στο πόστο τους στη Λάρισα ως τις 11 το βράδυ της ημέρας του δυστυχήματος, αλλά έφυγαν νωρίτερα.

Και οι δύο αντιμετωπίζουν τις ίδιες βαριές κατηγορίες με τον επιθεωρητή κυκλοφορίας, κατηγορίες που ήδη έχουν αποδοθεί και στον σταθμάρχη της Λάρισας.

Οι απολογίες και των τριών έχουν οριστεί για την προσεχή Παρασκευή, ενώ οι συνήγοροί τους αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Διαβάστε επίσης:

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Πέμπτη – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ, τι θα γίνει με τα σχολεία

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ένταση στα δικαστήρια του Βόλου – «Βολές» κατά του Αχιλλέα Μπέου και των δικαστών

Γιάνης Βαρουφάκης: Συνελήφθη ο 18χρονος που είχε προσαχθεί για την επίθεση στον επικεφαλής του ΜέΡΑ25

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 13:39