search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:33
MENU CLOSE

Κοζάνη: Κλείνει για όλα τα οχήματα η γέφυρα Σερβίων – Ανησυχία για κατάρρευση του οδοστρώματος (Video)

17.03.2023 07:53
gefyra_servion_new

Το άμεσο κλείσιμο της υψηλής γέφυρα των Σερβίων στην Κοζάνη αποφασίστηκε σε σύσκεψη το βράδυ της Πέμπτης (16/3), που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε έπειτα από εισηγήσεις ειδικών επιστημόνων που διαπίστωσαν ότι υπάρχει συνεχής διεύρυνση των ρωγματώσεων στους τένοντες της γέφυρας με κίνδυνο την κατάρρευση μέρους του οδοστρώματος. Με την βοήθεια της Τροχαίας Κοζάνης η ρύθμιση της κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων γίνεται από τη γέφυρα Ρυμνίου, ενώ η κίνηση για τα ΙΧ φορτηγά γίνεται μέσω της Εγνατίας οδού είτε προς Θεσσαλονίκη είτε προς Μέτσοβο – Καλαμπάκα.

Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι «εργαζόμαστε ασταμάτητα για την όσο το δυνατόν μικρότερη ταλαιπωρία των συμπολιτών μας και την ελαχιστοποίηση των οικονομικών συνεπειών για την περιοχή».

Χθες το πρωί, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κοζάνης με εντολή της προς στην Αστυνομική διεύθυνση Κοζάνης διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, στην οποία τονίζει την ανάγκη «να ληφθούν μέτρα παντελούς απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην γέφυρα εάν διαπιστωθεί η παραμικρή πιθανότητα κινδύνου κατάρρευσής της».

Η υψηλή γέφυρα Σερβίων είναι μία από τις μακρύτερες γέφυρες στην Ελλάδα, μήκους 1.372 μέτρων, αποτελεί τμήμα της Εθνικής Οδού Κοζάνης – Λάρισας και συνδέει τη δυτική Μακεδονία με την Κεντρική και Νότια Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Μίμης Παπαϊωάννου: Τελευταίο αντίο σήμερα – Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του

Δυστύχημα στα Τέμπη: Τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία – Επίσημο έγγραφο βάζει τέλος στα σενάρια

Σοκαριστική η εικόνα του αρχαιολόγου που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού – Τι είπε στην Telegraph

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:33