search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:41
MENU CLOSE

Tik Tok: Έρευνα στις ΗΠΑ για κατασκοπεία δημοσιογράφων – Ποιος ο ρόλος της Κίνας

17.03.2023 21:18
tiktok_new
Πηγή: Unsplash

Υπό διερεύνηση βρίσκεται η υπόθεση της παρακολούθησης Αμερικανών πολιτών, κυρίως δημοσιογράφων που καλύπτουν τον κλάδο της τεχνολογίας, από την κινεζική ByteDance στην οποία ανήκει η εφαρμογή TikTok.

Σύμφωνα με τους New York Times, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ξεκίνησε έρευνα στα τέλη του 2022 και φέρεται να σχετίζεται με την παραδοχή εκ μέρους της κινεζικής εταιρείας ότι υπάλληλοί της είχαν αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα Αμερικανών χρηστών του TikTok ανάμεσα στους οποίους ήταν δύο δημοσιογράφοι και κάποιοι από τους συνεργάτες τους.

Το τμήμα ποινικών ερευνών του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, το FBI και η εισαγγελία της Ανατολικής Περιφέρειας της Βιρτζίνια ερευνούν την ByteDance η οποία εδρεύει στο Πεκίνο και έχει στενούς δεσμούς με την κυβέρνηση της Κίνας, σημειώνουν στο σχετικό άρθρο τους οι Τάιμς της Νέας Υόρκης.

Οι υπάλληλοι της ByteDance που εμπλέκονται στην εν λόγω υπόθεση, οι οποίοι αργότερα απολύθηκαν, λέγεται ότι προσπαθούσαν να βρουν τις πηγές από τις οποίες προήλθαν ύποπτες διαρροές εσωτερικών συνομιλιών και επαγγελματικών εγγράφων προς δημοσιογράφους. Οι εν λόγω υπάλληλοι απέκτησαν, μέσα από τους λογαριασμούς στο TikTok, πρόσβαση σε διευθύνσεις IP και άλλα δεδομένα των Αμερικανών ρεπόρτερ.

Δύο από αυτούς τους υπαλλήλους είχαν την έδρα τους στην Κίνα.

Το TikTok έχει διαμηνύσει ότι προχωρά σε αλλαγές στη λειτουργία του ώστε να μην είναι εφικτό να επαναληφθούν ανάλογες παραβιάσεις στο μέλλον.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί δεν μπορεί να συλληφθεί ο Πούτιν

CNN: Ισχυρό σεισμό «φοβούνται» οι ειδικοί για την Κωνσταντινούπολη – Φόβοι για 100.000 νεκρούς – Κίνδυνος κατάρρευσης κτιρίων

Τραπεζική «καταιγίδα»: Ο Μπάιντεν ζητά την «τιμωρία» στελεχών των χρεοκοπημένων τραπεζών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:41